Chp‘li Belediye Başkanının Tahliye Edilmemesi Partilileri Üzdü

Görevi kötüye kullanmaktan yargılanan CHP‘li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘in tahliye edilmemesi partilileri üzdü.

Görevi kötüye kullanmaktan yargılanan CHP‘li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘in tahliye edilmemesi partilileri üzdü. Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, kararın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. 2010 Haziran ayında yapılan operasyon kapsamında, 36‘sı tutuklu 105 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında da 11 kişi serbest bırakılmıştı.

Davanın ikinci duruşmaşı İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde devam edildi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti tutuklu bulunan 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen 6 kişi arasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘in amcasının kızı ve Belediye Özel Kalem Müdürü Hatice Yıldırım‘da bulunuyor. Mahkeme Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe‘nin de bulunduğu sanıkların ise bütün kanıtların toplanmamış oluşu ve mevcut deliller ışığında tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşmayı 29 Eylül‘e erteledi.

14 aydır belediye başkanları Şükrü Sözen‘in tutuklu olmasından üzüntü duyduklarını belirten Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, ikinci duruşma sonunda da tahliye edilmemesine çok üzüldüklerini söyledi. Dün yapılan duruşmada Şükrü Sözen‘in tahliye edileceği umudunu taşıdıklarını belirten Ecevitoğlu, umutlarının 29 Eylül tarihine gerçekleşeceğine inandıklarını kaydetti. Ecevitoğlu, "Başkanımızın ikinci duruşmada da tahliye edilmemesi üzüntüsünü yaşıyoruz. Tahliye umudumuz 29 Eylül. Başkanımız, ailesi, partimiz ve Manavgat Belelediyesi 14 aydır çok mağdur oldu. Umudumuz başkanımız 29 Eylül‘de tahliye olur ve görevine başlar. Teselliğimiz Hatice Yıldırım hanımın tahliyesi oldu. " diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Emniyet Müdürlüğü‘nün 14 ay önce eş zamanlı 5 ilde yaptğı Kasırga-1 operasyonu kapsamında ‘suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’,‘ihaleye fesat karıştırmak‘ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamaları gerekçesi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Antalya L-Tipi Cezaevi’ne konmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile