Chp'li Belediye Tepkiler Üzerine Kıble Yönüne Tuvalet Yapmaktan Vazgeçti

Chp'li Belediye Tepkiler Üzerine Kıble Yönüne Tuvalet Yapmaktan Vazgeçti

İzmir`in Aliağa ilçesinin en eski yapısı olarak bilinen Merkez Camisi`nin restorasyonunda sona gelindi.

  Aliağa Belediyesi , kıble duvarı önüne yapılması planlanan tuvaletlerin yerini , yoğun tepkiler üzerine değiştirdi . Tuvaletleri , doğu yönünden kuzeybatıya alan revize proje çizildi ve sit kurulu onayına sunularak kabul edildi . Restorasyonun şubat sonuna kadar tamamlanması planlanıyor .


Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’nde olan caminin restorasyonu , korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmesi sebebiyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu`nun gözetiminde yapılıyor . Bugüne kadar çatısı yenilendi , kapı ve pencereleriyle iç ve dış duvarların yanısıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirildi , minaresi onarıldı ve çevre düzenlenmesinde sona gelindi . Bu sürede cemaat ise namazları , belediye tarafından kurulan çadır mescitte kıldı .


Restorasyonun sona gelmesinden mutlu olduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz , “Uzun yıllardır yaşanan sıkıntıyı çözmek için yoğun çaba harcadık . Yapının zamanında 1 . derece kültür varlığı olarak tescillenmesi nedeniyle aslına uygun restorasyon dışında bir seçeneğimiz olmadı . Vatandaşlarımızın camideki tuvaletlerin yeriyle ilgili önerileri üzerine revize proje hazırlayarak sit kurulunun onayına sunduk . Camiyi kısa süre içinde ibadete açacağız . ” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile