CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nden Engelli Dernegini Tahliye Etme Karari

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'nden Engelli Dernegini Tahliye Etme Karari

Beylikdüzü Belediyesi, 2007 yilindan bu yana faaliyet gösteren Bütün Engellileri Destekleme Dernegi’ni (BEDEL) iddiaya göre herhangi bir gerekçe göstermeden dernek binasindan çikarmaya çalisti. 15 yil önce sembolik bir ücret karsiliginda dernek binasinin kendilerine kiraladigini söyleyen dernek, kararin kanunsuz oldugunu ifade ederek dava açmaya hazirlaniyor.

Beylikdüzü Baris Mahallesi’nde bulunan Bütün Engellileri Destekleme Dernegi’ni (BEDEL) dernek binasi alani 2007 yilinda sembolik bir ücret karsiliginda Beylikdüzü Belediyesi tarafindan kiralandi. Beylikdüzü Belediyesi tarafindan 10 gün önce dernege bir yazi gönderilerek binanin bosaltilmasini istedi. Dün ise zabita ekipleri bina alanina gelerek tahliye islemlerini baslatti. Binada usulsüz oldugu iddia edilen tahliye islemi sirasinda evraklarin alindigini ifade eden dernek baskani Gazi Ersoy Yilmaz Diniz, karara tepki göstererek kapiya elini zincirledi.

Yasanan olayla ilgili konusan Gazi Diniz, “10 gün önce belediyeden imzasiz olarak bir baskan yardimcisinin adiyla yazi geldi. Bosaltin bu alani bosaltmazsaniz yasal islem baslatiriz. Bu yazinin üzerine 10 gün sonra baskin yapar gibi belediye ekipleri geldi. Biz bu süre zarfi içerisinde belediye baskani ile görüsmeye çalistik ancak bu mümkün olmadi. Ellerinde o imzasiz kagida dayanarak belediye ekipleri karari uygulamaya çalisti. Biz de bunun kanuni olmadigini söyledik. Daha sonra biz polis ekiplerini çagirdik. Bizi koruyun bunlar haksiz kanunsuz islem yapiyor dedik. Polis ekipleri geldi daha sonra ama buna ragmen belediye ekipleri içeriye girmeye çalisti” dedi.

“Içeride dernege ait evraklar kayip”

Belediye ekiplerinin içeriye girmesinin ardindan dernege ait içeride bulunan evraklarin kayboldugunu ifade eden Diniz, “Içeride dernege ait evraklar, kasa hepsi kayip su anda nereye götürüldü bilinmiyor. Çöp kamyonlari ile tasindi. Akibeti bilinmiyor. Zorla içeriye girilmeye çalisildi bende kendimi kapiya zincirledim. Daha sonra görüsmeler sonunca buraya polis arkadaslar geldi. Polis arkadaslardan birisi de bizi yaniltmaya çalisti. Kaymakamligin izninin oldugunu ve kaymakamligin kararina uymamanin suç oldugunu ifade etti” diye konustu.

“Baska bir dernege lokal kafe olarak verilmek isteniyor”

Alanin kendilerinden alinip baska bir dernege lokal yapmak amaçli kiralanmaya çalisildigini ifade eden Diniz, “Bu alan bizden alindiktan sonra 1 yil önce rant amaciyla Beylikdüzü’nde kurulan bir dernege verilmek isteniyor kafe lokal olarak. Anlasmalari bile yapilmis biz içindeyken buranin. Cuma namazi saatine getirdikleri için henüz yasal yola basvuramadik. Kaymakam beyin emri de yokmus onu da ögrendik. Degerli evraklarimiz dernek evraklarimiz ortada yok su anda. Ben bütün vatandaslarimizin Ramazan Ayi’ni tebrik ediyorum. Ben bu vatan için gözlerimi kaybettim astegmen kardeslerimizi sehit verdim. Bizim bu hakli davalarimizda bize destek vermelerini bekliyoruz. Bazi yerlerde bu yalan haber deniliyor ne olursunuz böyle bir sey yok. Vatandaslarimizin bu konuda da bize sosyal medya dahil her yerden destek vermesini bekliyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile