CHP'li Çakirözer Açiklamasi 'Gazeteden Tasarruf Yapmak Demek, Kültürel Birikimi Yok Etmektir'

CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakirözer, gazeteden tasarruf yapmanin, kültürel birikimi, egitimi ve insanlarin bilgiyle donatilmasini yok etmek anlamina gelecegini söyledi.

Çakirözer, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskanligi genelgesiyle, tasarruf tedbirleri kapsaminda kamu kurum ve kuruluslarina gazete alinmadigini belirtti.

Bir veya iki liralik gazeteden tasarruf olunmayacagini dile getiren Çakirözer, "Eger tasarruf yapilacaksa baska kalemlere bakmak lazim. Gazeteden tasarruf yapmak demek, kültürel birikimi, egitimi ve insanlarin bilgiyle donatilmasini yok etmektir." diye konustu.

Bu adimin, yüzlerce gazetenin kapanmasi anlamina gelecegini savunan Çakirözer, Anadolu basininin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle zaten zor durumda oldugunu, bu kararla daha da zor duruma düsecegini ifade etti.

Çakirözer, "Bu karardan geri dönülmezse Anadolu'da yurttaslari bilgilendirecek gazeteler olmayacak. Olayin bir de basin emekçileri boyutu var. Meslektaslarimiz asgari ücretin dahi altinda çalismak zorunda birakiliyor. Salgin döneminde kisa çalisma ödenegiyle çalismak durumunda kaldilar. Simdi ilan gelirleri de ortadan kalkiyor. Binlerce meslektasimiz issizlikle karsi karsiya kalacak." degerlendirmesinde bulundu.

RTÜK'ün bazi televizyon kanallarina ceza verdigine isaret eden Çakirözer, RTÜK'ün görevinin, iktidarlarin yaninda olmak degil, televizyonlarin daha özgür yayin yapmasini saglamak oldugunu kaydetti.

Çakirözer, gazetecilere yönelik saldirilara da deginerek, saldirganlara verilen cezalarin daha caydirici olmasini istedi.

Utku Çakirözer'e, Türkiye Gazeteciler Sendikasi Ankara Sube Baskani Esra Koçak Mayda ve gazeteci Sultan Özer de eslik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile