Chp'li Hamzaçebi: Başbakan, Mutlak Gücün Sahibi Olmak İstiyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti’nin Anayasa çalışmaları çerçevesinde yarı başkanlık önerisi getireceği yönündeki haberlerle ilgili, "Bu modelle Erdoğan, kendisini mutlak gücün sahibi yapacak konuma getirmek istiyor." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti’nin yarı başkanlık sistemi çerçevesinde partili cumhurbaşkanı önerisi getireceği yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "Fransa tipi başkanlık sisteminin, Türkiye modeli olarak isimlendirilen bir modelin Türkiye gündemine getirilmesine şaşırmadım. Tabi Obama’nın yetkileri Başbakan’ı kesmez, onla mutlu olmaz.Orada sert bir kuvvetler ayrılığı var." diye konuştu.

Hamzaçebi, "Fransa’daki yarı başkanlık sisteminin Türkiye modeli olarak isimlendirilen bu modelde ise, Sayın Erdoğan tamamen kendisini mutlak şekilde bütün gücün sahibi yapacak bir konuma getirmek istiyor. Bu kesinlikle yanlıştır. Demokrasiye, haklara özgürlüklere veda edilmesidir. Önerilen modele göre partili cumhurbaşkanı olacak. O cumhurbaşkanı partisini genel başkanlığından ayrılmayacak. Başbakan’ı tayin edecek. Bir de Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek. Yani Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın memuru olacak. Müsteşardan, genel müdürdün farkı olmayacak. Başbakan, başkanlık hayali ile yatıp kalkıyor ama Erdoğan hiçbir şekilde cumhurbaşkanı olamayacaktır." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile