CHP'li iki vekil, dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ısrarlı

Erzincan Ergenekon'u tanıklarına, ifadelerini değiştirmeleri yönünde para teklifinde bulundukları için haklarında fezleke düzenlenen CHP'li milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tı...

 

Erzincan Ergenekon ' u tanıklarına , ifadelerini değiştirmeleri yönünde para teklifinde bulundukları için haklarında fezleke düzenlenen CHP ' li milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe , bir kez daha dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi .

TBMM ' de birlikte basın toplantısı yapan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir , konuya ilişkin açıklamalarda bulundu .
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin , Erzurum ' da yürütülen Ergenekon soruşturması gizli tanıklarından Munzur ' un , maddi menfaat karşılığı ifadesini değiştirmesine ilişkin yapılan girişimlerde aktif rol aldığı suçlamasının yapıldığını hatırlattı . Ersin , " Gizli Ersin , Erzurum ' da süren Ergenekon davasında , hem soruşturma hem de yargılama aşamasında bir dizi hukuksuzlukların yandığını ileri sürdü . Tutuklu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve diğer bazı şüphelilerle hukukçu , milletvekili olarak , görüşmeler yaptığı için , sindirme amaçlı ve gizli tanık beyanlarına dayalı dedikodulardan fezleke üretildiğini iddia etti . " dedi .
CHP ' li Ahmet Ersin , Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile kendisinin söz konusu iddialara karşı kendilerini savunabilmeleri ve yargılanarak aklanabilmeleri için ortak komisyona , dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verilmesi hususunda ilgi ve yardımlarını talep ettiklerini söyledi .
Bu arada , Ahmet Ersin , daha önce Erzincan ' daki bir otelde , ' Munzur ' rumuzlu gizli tanığa vermek üzere içinde para olduğu iddia edilen çantayı basın mensuplarına gösterdi .
Ersin , esprili bir dille çantasını yakında açık artırmaya çıkartacağını söylemesi gülüşmelere neden oldu . Öte yandan , CHP ' li vekillerin gerginliği dikkat çekti .

( CİHAN )

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile