CHP'li İnce: Başbakan diğer parti liderleri ile de görüşsün

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan'ın, terörle mücadele kapsamında sadece anamuhalefet lideriyle değil tüm partilerin genel başkanlarıyla g

  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , Başbakan ' ın , terörle mücadele kapsamında sadece anamuhalefet lideriyle değil tüm partilerin genel başkanlarıyla görüşmesi gerektiğini söyledi .

İnce , TBMM ' de basınla sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu . İnce , İçişleri Bakanlığı ' nın , Kırklareli valisine açılan soruşturmaya gerek olmadığını , valiyi AK Parti Kırklareli il başkanlığına getirmelerinin yerinde olacağını savundu .

İnce , Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ' nin yenilenmesine ilişkin ise ' ' Aslında yenilenmiyor , AKP ' lileşiyor . 8 yıldır devletin gelenekleri , kodları ile oynanıyor ' ' görüşünü savundu . Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ' ın 2006 yılında TBMM ' nin 23 Nisan özel oturumunda ' ' demokratik bir ülkede gizli anayasa , kırmızı kitap , derin anayasa gibi tabirler asla kabul edilemez ' ' dediğini anlatan İnce , ' ' Bugün ne oldu kırmızı kitap yenileniyor? Nasıl oluyor da cemaatler , İran , Irak tehdit algılamasından dışarıya çıkarılıyor? " diye sordu .

İnce , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ' in , terör konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun bir araya gelmek istediğini , Kılıçdaroğlu ' nun bu konuya olumlu baktığını hatırlattı . İnce , Türkiye ' de 26 yıldır devam eden bir terör sorunu olduğunu ifade ederken , sadece muhalefet parti liderleri ile değil , diğer parti genel başkanları ile de görüşülmesi gerektiğini söyledi . İnce , karşılarında uzlaşmaz ve dağıtıcı bir iktidarın bulunduğunu iddia ederek , " TBMM Başkanlığı seçiminde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma arandı mı? AKP iktidarı aritmetik çoğunlukla dayatmacı bir siyaset uyguluyor . " iddiasında bulundu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile