Chp'li İnce'den Bdp-pkk Görüşmesi Yorumu

Chp'li İnce'den Bdp-pkk Görüşmesi Yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yalova'da BDP-PKK görüşmesini yorumladı.

Bugün gelinen bu durumun başlangıcının Oslo'da yapılan PKK-AK Parti görüşmesi olduğunu savunan İnce, "Devlet otoritesini kaybetmiştir" dedi.

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, partisinin Yalova il teşkilatı ile bayramlaştı. Partililerle bir süre sohbet eden İnce, ardından BDP milletvekillerinin bir grup PKK'lı ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Bu görüşmeyi sert bir dille eleştiren İnce, "Türkiye'de işlerin çivisi çıktı. İşlerin çivisinden çıkmasının başlangıcı PKK ile AK Parti'nin Oslo görüşmesidir. Oslo'da MİT müsteşarı PKK'lılara CHP'yi şikayet etti. 'Bu CHP olmasa sizin istediklerinizi yapacağız' dediler. Yine bugün MİT müsteşarı olan Hakan Fidan'ın Başbakanın özel temsilcisi olarak o görüşmelere katıldığını hepimiz hatırlıyoruz. Başbakan referandum öncesinde Kayseri Meydanı'nda, 'Görüşen şerefsizdir' demişti. O 'şerefsizdir' lafı Kayseri Meydanı'nda asılı duruyor. Lazım olan gitsin alsın. Bu anlamda Türkiye'nin geldiği nokta gerçekten de üzücüdür. Milletvekilimizi kaçırıp sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDP'li milletvekillerini PKK'lı teröristler karşılıyor. Sarmaş dolaş can ciğer kuzu sarması oluyorlar. Böyle bir ortamda devlet yok, devlet otoritesini kaybetmiş. Başbakan, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin her santimetrekaresine hakimiz' diyordu, öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu görüşmelerden sonra Başbakanın dünkü açıklamaları ve partimize çamur atması dayanılacak gibi de değildir. AK Parti artık PKK ile kol koladır. AK Parti, PKK, Kandil, İmralı can ciğer kuzu sarmasıdır. Bütün bunlar ortadayken CHP'ye çamur atması inanılacak gibi değil. Türkiye otoritesini kaybetmiştir ve Türkiye bu noktaya AK Parti ile gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ EMPERYALİSTLERİN TAŞERONUDUR"

Suriye ve Irak ile yaşanan gerginliğe de değinen İnce, Türkiye'nin komşuları ile sıfır sorun noktasından, sıfır komşu noktasına geldiğini söyledi.

AK Parti'nin Orta Doğu'da emperyalist güçlerin taşeronluğuna soyunduğunu vurgulayan İnce, "Sıfır sorun noktasından çıkıp sıfır komşuya ulaştık. Suriye düşman ülke, Irak'la devlet temasımız yok. Tek dostumuz Barzani kaldı. Suriye'ye demokrasi getireceklerdi ama Suriye'ye demokrasi getirmek isteyenler ABD'nin geçmişte Irak'a da demokrasi getirdiğini galiba unuttular. Katar'da, Suudi Arabistan'da demokrasi mi var? Bunları sorgulamak lazım. AK Parti Emperyalist güçlerin taşeronudur. AK Parti emperyalist güçlere teslim olmuş bir partidir. Türkiye'nin bağımsız bir devlet olmasını tehlikeye sokmuş bir partidir. 90 yıllık kazanımlarımızı kaybetmek üzereyiz. Türkiye onurunu kaybetmiştir" iddialarında bulundu.

"ATATÜRK'ÜN İSMİNİ AĞIZLARINA ALMAKTAN KORKUYORLAR"

Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 83. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na partililerle birlikte çelenk bırakan CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada ise tören düzenlemeyen Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirdi.

İnce, "2002 ve 2003 yıllarında Atatürk'ün Yalova'ya gelişini törenlerle kutlamıştık. Yalova Belediyesi ve Valilik buna ön ayak olmuştu. Bugün ne oldu da bu ülkenin valisi, belediye başkanı Atatürk'ün adını ağzına almaktan korkar oldu" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile