Chp`li Kadınlar, Topladığı 3 Bin İmzayı Tbmm Başkanlığı`na Gönderdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanlığı, `Kadına Yönelik Şiddete Hayır` kampanyası çerçevesinde topladıkları imzaları TBMM Başkanlığı`na gönderdi.


CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kadına yönelik şiddete yönelik yaptıkları imza kampanyasıyla ilgili ilçe başkanlığında basın açıklaması yaptı.
Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin, yaptığı açıklamada, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi. Türkiye`de her geçen gün kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Şahin, TBMM`nin bir an önce başta töre cinayetleri olmak üzere, kadına yönelik şiddetin önüne dur denmesi gerektiğini söyledi. 3 gün içinde Cumhuriyet Meydanı`nda kurdukları imza çadırında 3 bin imza topladıklarını belirten Şahin, Manavgat halkının kadına yönelik şiddete karşı gösterdiği duyarlılıktan ötürü duygulandıklarını kaydetti. Şahin, "Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz. Bir an önce kadına yönelik şiddetin durmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddetle ilgili görsel ve yazılı medyada okuduğumuz haberler yüreğimizi burkuyor." diye konuştu.

İlçe Başkanı Abbas Tarakçı da yaptığı konuşmada, kadına yönelik her türlü şiddeti ve töre cinayetlerini kınadıklarını kaydetti. Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetlediğini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yetkililerin kadın cinayetlerine bir an önce önlem alarak dur demesi gerektiğini kaydetti. Kutlu aile yuvasının baş tacı olan kadına el kaldırılmasının insan olma erdemine zarar verdiğini belirten Sözen, kadına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddeti lanetlediğini söyledi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile