CHP'li Kaya Açiklamasi '2021 Yili Geçmeden 15 Bin Ögretmen Atansin Istiyoruz'

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, 2020 KPSS puaniyla tercih yapacak ögretmenlerin hakkinin gasbedildigini öne sürerek, 2021 yili geçmeden 15 bin ögretmenin atanmasini istediklerini söyledi.

Kaya, TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun CHP'li üyeleri ile birlikte Meclis'te 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü dolayisiyla basin toplantisi düzenledi.

Ögretmenlerin ekonomik sikinti içerisinde oldugunu iddia eden Kaya, "Ögretmenler, Adalet ve Kalkinma Parti iktidarinda hizla fakirlesti." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "15 bin ögretmen atamasi" açiklamasini 4 ay önce yaptigini iddia eden Kaya, "2020 KPSS puaniyla bu tercihi yapacak ögretmenlerin hakki gasbedildi. Bir an önce 2021 yili geçmeden bu 15 bin ögretmen atansin istiyoruz." ifadelerini kullandi.

TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri olarak, 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü dolayisiyla CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na bir dosya sunarak "Ögretmenlerin sorunlari nasil çözülecek?" sorusunu sorduklarini anlatan Kaya, "Genel Baskanimiz sayin Kemal Kiliçdaroglu, iktidarin ilk bir haftasinda 3 bin 600 ek gösterge sözünü yerine getirecek. Amaci disinda kullanilan, torpil sistemine dönüsen mülakat sistemini derhal kaldiracak. Ilk asamada 80 bin ögretmen atamasi yapilacak. Egitim fakültelerinin kontenjanlari yeniden düzenlenecek. Ögretmen yetistirme politikasi degistirilecek. Kapatilan köy okullari yeniden açilacak. TBMM'nin tozlu raflarinda bekleyen Ögretmen Meslek Kanunu çikacak. Yönetici kadrolarinda daha çok kadin yöneticiye yer verilecek." diye konustu.

Kaya, TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak Milli Egitim Bakani Mahmut Özer'i ziyaret edeceklerini ve ögretmenlerin sorunlarini ve çözüm önerilerini anlatacaklarini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile