CHP'li Kaya Açiklamasi 'Egitim-Sen Yöneticilerine Hukuk Disi Uygulamalar Her Geçen Gün Artiyor'

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, "Özellikle Diyarbakir ve çevre illerde Egitim-Sen yöneticileri ile üyelerine uygulanan hukuk disi uygulamalar her geçen gün daha da artiyor." dedi

Kaya, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Diyarbakir Egitim-Sen üyesi 21 ögretmenin hukuksuz sekilde meslekten ihraç edildigini ileri sürdü.

Kaya, "AKP iktidarinin" muhalif sendikalara baski uygulamaya devam ettigini, bu sendikalarin basinda Egitim-Sen'in geldigini, yillardir yöneticileri ve üyelerinin tutuklandigini, gece yarisi evlerinin basilip gözaltina alindigini ve meslekten ihraç edildigini iddia etti.

Egitim Sen'i susturmaya çalisan çok iktidar gördüklerini belirten Kaya, söyle konustu:

"Özellikle Diyarbakir ve çevre illerde Egitim-Sen yöneticileri ile üyelerine uygulanan hukuk disi uygulamalar her geçen gün daha da artiyor. 6 Kasim 2020’de Egitim-Sen Diyarbakir Sube yönetici ve üyesi 29 kisinin evleri basilarak arama yapilmis, hukuksuz sekilde gözaltina alinmistir. Tutuklanan bir üye ise çikarildigi ilk durusmada tahliye edilmistir. Diyarbakir Cumhuriyet Savciligi, baslattigi sorusturma sonucunda kovusturmaya yer olmadigina karar vermistir. Yapilan uygulamalarin hukuk disi oldugu bir kez daha ortaya çikmistir. Ancak savciligin kararina ragmen Milli Egitim Bakanligi, Egitim-Sen üyesi 24 kisi hakkinda, hiçbir somut gerekçe olmamasina ragmen idari sorusturma baslatilmistir. 29 Kasim 2021'de ise 21 Egitim-Sen üyesi meslekten ihraç edilmistir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile