CHP'li Keskin Zehir Zembelek Konuştu

CHP'li Keskin Zehir Zembelek Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam kampındaki konuşmasında CHP ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Keskin, CHP İçel Silifke İlçe Örgütü tarafından "İktidara Yürüyüş, Birlik ve Dayanışma Yemeği"nde partililerle bir araya geldi. Keskin, Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'nda CHP ile ilgili "Karanlık oyunlardan medet ummak CHP'nin vazgeçemediği huyudur. Darbecilere alkış tutmak, ordudan medet ummak CHP'nin değişmeyen tutumudur" şeklindeki sözlerine "Nereden darbe geldiyse CHP'ye zarar vermiştir" sözleriyle tepki gösterdi.

Keskin şunları söyledi: "Hiç bir CHP mensubu Afganistan'daki terör örgütünün temsilcisi önünde, diz çökmemiştir. Hiç bir CHP zihniyeti emperyalizmin dünyadaki en büyük temsilcisi ABD’nin taşeronluğuna soyunmamıştır. Biz geçmişimizle gurur duyan bir partiyiz. Dünyaya örnek olacak bir tavır sergiledik. Hiç bir genel başkanımız yoksulluk edebiyatı yaparak kalpazanlık iddiası ile parlamentoda fezleke de yer almamıştır. Kendi tarihimizi unutturmaya çalışıyor. Kabuk bağlamış yaraları, tarihimizdeki acı olayları kaşıyarak kendi beceriksizliğini, çapsızlığını, siyasi öngörüsüzlüğünü örtmeye çalışıyor. 1960 ihtilalinden sonra kışlasına girmemiş askerlerin Şubat'ta, Mayıs’ta Ferit Aydemir’lerin ortaya çıkarmış olduğu darbe girişimi karşısında 70 yaşını aşmış olan İsmet Paşanın gece ordu karargahlarında battaniye ile yatarak nasıl askerlerin darbe girişimini önlemiş olduğunu unutuyor. Nereden darbe geldiyse CHP'ye zarar vermiştir. 60 ihtilali yapılmış olamasaydı CHP halkın iradesi ile iktidardaydı. Belki o darbe bugün Türkiye’nin yaşadığı talihsizliklere ilk merdiven basamağı oldu" Keskin, Başbakan'ın "CHP'ye kalsa Türkiye hala milli şef despotizmiyle idare ediliyor olurdu" şeklindeki konuşmasına da tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Dünyada devleti kurup askeri güçle iktidara gelip kendi rızasıyla iktidarı terk eden başka parti yoktur. Bakın siyasi tarihe hiç bir ülkede böyle bir olay yaşanmamıştır. Ama devleti kuran ulusal bağımsızlık savaşının önderliğini yapan CHP’nin siyasal kadroları 1950 yılında kendi rızasıyla halkın iradesiyle verdiği karara uyarak Türkiye’ye demokrasiyi getirmiştir. Sen bunları unutuyorsun. Sabah kalkıp, öğlen ve akşam CHP’ye çatıyorsun dünyanın bütün ulusların saygı duyduğu ilk kurucumuza, ikinci genel başkanımıza utanmadan sıkılmadan nasıl laf söyleyebiliyorsun." Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte CHP İçel Milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Başkanı Faruk Akar ve partililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile