Chp'li Koç'tan Yeni Eğitim Sistemine Eleştiri

Chp'li Koç'tan Yeni Eğitim Sistemine Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Atatürk ilke ve inkılaplarının esas alınmasının ders kitapları yönetmeliğinden çıkarılmasını eleştirerek, "Temel amaç Türk Ulusu'na Atatürk'ü unutturmak.Ulusal kimliği tartışmaya açmaktır" dedi.

Koç, yarın başlayacak olan yeni eğitim öğretim sistemine ilişkin CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Yeni sistemin Türkiye'yi karanlığa götüreceğini savunan Koç, "O günde söyledik bugünde söylüyoruz. Bu yasa ideolojik yasadır. Asıl hedefi Cumhuriyet ile hesaplaşmaktır” dedi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştiren Koç, "Adının önünde milli olan bakanlık Türkiye'deki eğitim sistemini bilimsellikten ve çağdaşlıktan çıkarmaktadır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitaplarında yaptığı yeni düzenlemeyi eleştiren Koç, Atatürk ilke ve inkılaplarının eğitim sisteminden dışlanmaya çalışıldığını iddia etti. Koç, "Temel amaç Türk ulusuna Atatürk'ü unutturmak. Ulusal kimliği tartışmaya açmaktır. Türkiye'yi etnik ve dini yönden bölmeye hazırlamaktadır" dedi.

Yeni eğitim sisteminin usul ve esastan iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurduklarını, usulden taleplerinin AYM tarafından reddedildiğini anımsatan Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yargıya etkilemekle suçladı. Koç, "Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar Türk Milleti'ne Atatürk'ü unutturamayacaklar" dedi.

Koç, bir gazetecinin Oslo ilgili Başbakan Erdoğan'a yöneltilen sorulara henüz bir yanıt alıp almadıklarına ilişkin sorusu üzerine, bu konuda cevap gelmemesini eleştirdi.

Başka konularda AK Parti yönetiminden anında yanıt geldiğini belirten Koç, bu konunun AK Parti'yi sıkıntıya sokacak bir durum olduğu için henüz yanıt gelmediğin savundu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile