CHP'li Levent Gök Safını Belli Etti

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, tarafını belli ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığından yana olduğunu söyledi.

Mazbatasını aldıktan sonra Meclise gelerek kaydını yaptıran CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

“CHP bu dönemde Türkiye’nin demokrasisi, insan hakları ve özgürlüklerinin bir adım daha geri gitmesine izin vermeyecek” ifadelerini kullanan Levent Gök, anti demokratik her türlü yasaya karşı çıkacaklarını, yapıcı bir muhalefet anlayışında olacaklarının altını çizdi.

Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay çağrısını değerlendiren Gök, “CHP’de kurultay süreçleri olağan bir süreçtir. CHP parti için demokrasiyi en iyi işleten partidir, bu tartışmalar CHP’ye zenginlik verir. Partiyi kamuoyuna tartıştırmadan arkadaşlarımızın her türlü fikirlerini Genel Başkanımız herkese açıkladı” diye konuştu.

Yeterli imza toplanması durumunda olağanüstü kurultay çağrısının yerine getirilip getirilmeyeceğinin sorulması üzerine, “CHP tüzüğü ile yönetilen bir partidir. Yeterli sayı olduğunda kurultaya çağırmak tüzüksel bir görevdir” ifadelerini kullanan Gök, delegelerin masa başında yazıldığı iddialarına ise “Delege seçimine bir itiraz varsa arkadaşlarımızın itiraz hakkını kullanmaları doğru yoldur. Böyle bir şikayet varsa bende bunu izler gereğini yerine getirmeye çalışırım. Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığının devamından yanayım” açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile