CHP'li Milletvekili Aday Adayi Kara Açiklamasi 'Çiftçinin Refah Seviyesi Yükselmeli'

CHP'li Milletvekili Aday Adayi Kara Açiklamasi 'Çiftçinin Refah Seviyesi Yükselmeli'

Uluslararasi Tarim ve Gida Konfederasyonu (TARIMKON) Dogu Anadolu Bölge Baskani Okan Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat’tan milletvekili aday adayi oldu. Kara, tarim üzerine çalismalar yaparak çiftçinin refah seviyesini yükseltmek istedigini belirtti.

TARIMKON Dogu Anadolu Bölge Baskani Okan Kara, kendisiyle ilgili ve milletvekili aday adayligina iliskin açiklamada bulundu. Egitim hayatini Izmir’de geçiren is adami Kara, Izmir’le her zaman bir baginin oldugunu ve burada ticaret yapmaya devam ettigini söyledi.

Kara, baskanligini yaptigi TARIMKON Orta Karadeniz ve Dogu Anadolu bölgeleri bünyesinde 23 bin aktif üyeye sahip oldugunu kaydetti.

Tokat’ta yasayan Kara, burada farkli seçmen kitlesinden oya sahip oldugunu ifade ederek, milletvekili aday adayligi sürecini söyle aktardi: “Aslinda milletvekili adayligi düsüncem yoktu. Bir danismanlik sirketinden arandim. Tokat’ta ciddi bir karsiligim oldugum söylendi. Ankara’ya davet edilince siyasete girmeyi düsündüm. Ailemin de destegini aldim. Normalde 1’in üzerine çikmamis CHP milletvekili sayisini ikiye çikaracagimi düsünüyorum.”

Çiftçinin refah seviyesini yükseltmek için tarim üzerine çalismalar yapmak istiyorum

Hedeflerine yönelik de açiklamalarda bulunan Kara, kendisinin de bir baba oldugunu ve çocuklarina daha yasanilabilir bir ülke birakmak istedigini söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun cumhurbaskani olacagini söyleyen Kara, “Her aday adayinin kendi degerleri vardir. Alaninda dünyanin en büyük konfederasyonu olan bölge baskanligi yapiyorum. 6 yildir tarimsal reform daire baskanliginda çalistim. Ülkemizde tarim dogru yapilmiyor, insanlara dogru tarimin nasil yapildigini anlatmak lazim. Tarimdan uzaklasiyoruz ve göç veriyoruz. Amacim cografi isaretli ürünlerdeki etkin maddeyi çikarip yurt disina pazarlamak. Böylelikle para kazanan çiftçi üretim yapmaya devam edecek. Göç vermeyip yatirim yapacak. Tarim üzerine çalismalar yapip çiftçinin refah seviyesinin yükselmesini istiyorum. Daha önce siyaset yapmadim. Ülkenin refah seviyesinin yükselmesi, ekonomi degerlerini yükselmesi gerekiyor. CHP, Türkiye’nin en köklü partisi. Kiliçdaroglu’nun cumhurbaskani olmasini istiyorum. Çocuklarimiza iyi bir miras birakmak için aday oldum. Çocuklarima mutlulukla yasayacagi bir ülke birakmak istiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile