CHP'li Öğüt, Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapılarının açılmasını istedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapılarının faaliyete geçmesini istedi. Öğüt, aksi halde Ardahan'dan Ankara'

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapılarının faaliyete geçmesini istedi. Öğüt, aksi halde Ardahan'dan Ankara'ya kadar yürüyeceklerini söyledi.

TBMM'de konuşan Öğüt, Ardahan'da yaşayanların yüzde 40'a yakınının yeşil kartlı olduğunu, yoksulluk ve işsizliğin had safhada görüldüğünü kaydetti. Öğüt, köylerin boşaltıldığını, sınır ticareti için önemli olan Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş

sınır kapılarının faal olmadığını belirtti. CHP'li Öğüt, 43 yıl Rus işgali altında kalan Ardahan'ın, işgal altında gördüğü zulmün iki katını şimdi AK Parti iktidarında yaşadığını savunarak, genel seçimlerde Ardahan halkının AK Parti'ye dersini vereceğini iddia etti.

Gümrük Müsteşarlığı yetkilileriyle görüştüğünü dile getiren Öğüt, Çıldır Aktaş kapısının, resmi belgelere göre açık olduğunu söyledi. Öğüt, Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapılarının faaliyete geçmesini istedi. Öğüt, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgeleri arasında ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Öğüt, bu ayrımcılığı kınadığını, Ardahanlıların cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını, bu sorunun çözülmemesi halinde Ardahan'dan Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi.

Bu arada, Öğüt, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de görevden alınmasını istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile