CHP'li Okay'dan Başbakan'ın gözyaşı yorumu: Duygu sömürüsü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında gözyaşı dökerek duygu sömürüsü yaptığını savundu. Ok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında gözyaşı dökerek duygu sömürüsü yaptığını savundu. Okay, "12 Eylül nasıl bir dikta anayasası ise 12 Eylül 2010'da oylanacak anayasa değişiklikleri de AK Parti'nin sivil diktasının anayasasıdır." görüşünü dile getirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Okay, 23 Temmuz Cuma günü Malatya ile başlayacak yurt gezileri programının görüşüldüğünü ifade etti. 12 Eylül referandum gününe kadar 75 ile ulaşmayı planladıklarını belirten Okay, İstanbul'da hem Avrupa hem de Anadolu yakasında iki miting yapacaklarını dile getirdi. Referanduma ilişkin olarak kolay anlatımlı bir broşür ile değişikliğin içeriğini değerlendiren bir kitapçık yayımlayacaklarını söyledi.

Okay, grup toplantısında idam edilen gençlerden bahseden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözyaşı dökmesini değerlendirirken, "O dönemde bu bedeli ödemeyenler ve o dönemin ürünü siyasi yapılanmalar, o dönemin sayesinde bugün siyasette yer alanlar şimdi bir duygu sömürü yarışına girmişlerdir. Onu kendi dünyalarında hissetmeyenler bu duygu sömürüsüyle, gözyaşıyla, mağdur edebiyatıyla geçmişte yaşadıkları kimi siyasi başarıları yine aynı koşullarda yakalayacaklarını zannetmektedirler. Ancak 12 Eylül nasıl bir dikta anayasası ise 12 Eylülde oylanacak anayasa değişiklikleri de AKP'nin sivil diktasının anayasasıdır." değerlendirmesini yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile