CHP'li Tanal'ın Gazeteciyi Tartakladığı İddiası

İSTANBUL - İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından tartaklandığı öne sürülen gazeteciyi ziyaret etti.

İYGAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bizim Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Telat Çabuk'u ziyaret eden Mert, Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu olayı şiddetle kınadığını belirterek, Çabuk'a ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan milletvekilinin yaptığı davranışın hesabının sorulmasını isteyen Mert, şunları söyledi:

"Bir tarafta mensubu bulunduğunuz siyasi parti, tam bağımsız, özgür ve tarafsız gazetecilik adına söylemler dile getirecek, 'gazeteciler zindanlara atılmasın, gazeteciler görevleri başında tartaklanmasın, gazetecilerin halkın haber alma hakkını yerine getirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapılsın.' Diğer taraftan bir milletvekili kalkacak, gençlik kolları seçimlerinde görevi başında olan bir gazeteciyi tartaklayacak, fotoğraf makinesine el koyacak, kamerasına el koyacak, haber görüntülerine el koyacak. Bu milletvekili hangi hak ve cüretle bunları yapıyor?"

Telat Çabuk ise Beylikdüzü'nde yaşanan olayın, zabıtanın gençlik kolları başkan adaylarından birisinin afişini sökmesi üzerine yaşandığını belirterek, şunları anlattı:

"Ben de bu afişin sökülmesini görüntülemeye çalışıyordum. Alanda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal burada yanıma gelerek önce bana kim olduğumu sordu ve kimliğimi göstermemi istedi. Kimliğimi gören Tanal, bu kez 'Sen AKP'li misin? Git AKP'lileri çek, AKP'li hırsızları çek' diyerek tepki gösterdi.  Daha sonra 'burada çekim yapamazsın' diyerek, elimden zorla kameramı aldı ve yanındakilere 'görüntüleri silin' talimatı verdi."

Gazeteci Çabuk, konuyu yargıya intikal ettirdiğini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile