Chp'li Türmen: Türkiye Özgür Değil, Kısmen Özgür Ülkeler Arasında Yer Alıyor

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Türkiye`nin özgür değil, kısmen özgür ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Meclis`te Türkiye`de demokrasi ile ilgili değerlendirmeleri içeren yurt dışında hazırlanmış raporlar hakkında basın toplantısı düzenleyen Türmen , Türkiye`nin bu raporlara göre özgür ülkeler değil , kısmen özgür ülkeler arasında yer aldığını belirtti . Sınır Tanımayan Gazeteciler`in 2012 raporuna göre , Türkiye`nin 10 sıra birden gerileyerek 148 . olduğunu ifade eden Türmen , Bangladeş ve Fas gibi ülkelerin Türkiye`nin önünde yer aldığına dikkat çekti .


İnsan Hakları İzleme Derneği`nin 2012 raporu hakkında da bilgi veren Türmen , rapora göre basın özgürlüğünün ihlal edildiğini , kadına karşı şiddetin arttığını ve kadının iş gücüne katılımında Türkiye`nin 122 . sırada olduğunu belirtti . Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne bakıldığı zaman Türkiye`nin en çok mahkûmiyet almış ülke olduğunu söyleyen Türmen , " Türkiye , en fazla tutukluluk ve adil yargılamadan mahkûm olmuş . Raporlara baktığımız zaman Türkiye demokratik özgürlük açısından iyi durumda değil . Diğer dünya ülkeleriyle kıyaslandığında da son sıralarda . . . Bu raporları yazanlar hükümete darbe yapmak isteyen insanlar değil , objektif gözlemciler . O yüzden bu raporları ciddiye almak gerekiyor . Talep edilmeyen haklar var olan haklar değildir . Özgürlük ve demokrasi talep edilmelidir . Kamuoyundaki sessizliği de bozabilmek lazım . İktidarında ciddiyetle bu raporların üzerinde durması lazım . . . " dedi .

Fransız Yazar Martine Gozlan`ın , " L`imposture Turque-Sahtekar Türk " adlı kitabına da yer veren Türmen , kitapta Türkiye ile ilgili üç tane yanılmadan bahsedildiğini ifade ederek , " Türkiye `demokratik bir ülke değildir` , `Türkiye laik bir ülke değildir` , `Türkiye Ortadoğu ülkelerine model olacak bir ülke değildir` diyor . " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile