Chp’li Vekil Sakine Öz’den 'karşılaştırmalı' Eleştiri

Chp’li Vekil Sakine Öz’den 'karşılaştırmalı' Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, önceki gün açılışı gerçekleştirilen ve Salihli Belediyesi tarafından yapılan yeni Hayvan Pazarı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Öz, Turgutlu Belediyesi ve Salihli Belediyesi hizmetleri arasında karşılaştırma yaptı. AK Partili belediyelerden farklarının 'insan öncelikli düşünmek' olduğunu savunan Öz, Turgutlu ve Salihli'deki yol kenarlarındaki çiçeklendirme çalışmalarından örnekler verdi

Öz, açıklamasını şöyle örneklendirdi: "Belediye başkanımız ve bizler öncelikle Salihli'de yaşayan insanlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak, sağlıklı, temiz ve düzenli bir şehirde yaşanmalarını istemekteyiz. Bunun için belediyemiz çok başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bizim CHP’li belediyeler olarak AKP’li belediyelerden farkımız insanlarımızı düşünmemizdir. Çoğumuz İzmir’e gitmişizdir. Belki dikkatimizi çekmiştir. Turgutlu şehir içinden geçerken yolu bölen refüjde; refüjün ortasında kalan alan parke taşlarla kapatılmıştır. Çünkü Turgutlu Belediyesi bu refüjdeki çiçekleri ve çimleri sulayamamış kurutmuş ve üstünü örtmüştür. Salihliye baktığımızda refüjlerdeki çimlerin ve çiçeklerin bakımlı ve düzenli olduğunu görürüz. İşte bu küçük örnek bile bizim insanımıza bakışımızı ve insanımıza verdiğimiz değeri göstermektedir. Bu çalışmalardan dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." Öz, hükümetin tarım ve hayvancılığa yeterli desteği vermediğini de savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP Hükümeti her fırsatta tarıma ve çiftçiye verdiği destekten bahsetmekte ve bununla övünmektedir. Gübreye ilaca yüzde 30- 40’lara varan zamdan haberleri yok galiba. Bakın bu gün mazot 4 lirayı geçmişken sen tarıma hangi destekten bahsediyorsun. Geçen gün Kula’da çiftçimizin birisi anlattı. 'Ben saman aldım ama samana hile karıştırmışlar' dedi.

Çok doğru. Çünkü bugün saman buğdaydan daha pahalı durumda. İşte tarımımızın durumu budur arkadaşlar." Yurtdışından et ve hayvan ithalatı uygulamasını da eleştiren Öz, açıklamasını şöyle Sonlandırdı: "Halkımızın tükettiği et ve et ürünleri ucuzlasın diye yurt dışından karkas et ve canlı hayvan alımı yapıldı. Markete kasapta etin kıymanın fiyatının düştüğünü gören duyan var mı? Fiyatların düştüğü falan yok. Sadece birileri zengin oldu. AKP her konuda olduğu gibi bu konuda da birilerinin taşeronluğunu yaptı. Yurt dışından et alım izni defalarca uzatıldı. Son olarak da yılbaşına kadar uzatıldı. Bu şu demek oluyor bu senede kurbanlığı dışarıdan alacağız. . Bu konu hakkında üzüntü duymaktayım. Yurt dışından kesim için gelen hayvanlar hakkında da çiftçimizin hayvancımızın kaygıları bulunmaktadır. Üreticimiz bunların kesilmeyip piyasaya sürüldüğüne inanmaktadır. Zaten can çekişmekte olan hayvancılığımıza destek olunmak amacıyla gerekli denetimler yapılmalıdır. Yapılacak desteklemeler üretimi artırıcı ve özendirici olmalı bu konuda üreticimiz desteklenmelidir. Çünkü üretim olmadan üreticimizin durumunun iyileşmesi mümkün değildir. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile