CHP'li Vekiller, 'Sahte Içki' Konusunda Acil Önlem Alinmasini Istedi

CHP milletvekilleri, sahte içkiye bagli ölümlere dikkati çekerek, "sahte içki" konusunda acil önlem alinmasini ve konunun arastirilmasi için Parlamento'da bir komisyon kurulmasini istedi.

CHP milletvekilleri Veli Agbaba, Candan Yüceer ve Burhanettin Bulut, "sahte içki" konusunda Meclis'te basin toplantisi düzenledi.

CHP Malatya Milletvekili Agbaba, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun talimati üzerine "sahte içkiye bagli ölümleri" arastirmak için parti içerisinde arastirma komisyonu kuruldugunu hatirlatarak, "'Alkolden alinan astronomik vergileri indirin' dedik ama maalesef bir önlem alinmadi. Sahte içkiye bagli ölümler seyredildi. Ne bir etkin sorusturma ne de önleyici bir çalisma yapildi." dedi.

Her yil en az 500 insanin sahte içkinden hayatini kaybettigini belirten Agbaba, "Bu isin sorumlusu, yillardan beri bu ise kulagini tikayan hükümettir." ifadelerini kullandi.

"Alkolizmle mücadele degil, yasam tarziyla mücadele ediliyor." iddiasinda bulunan Agbaba, hükümeti sahte içki konusunda acil önlem almaya davet etti.

- "Burada ciddi bir denetimsizlik var"

CHP Tekirdag Milletvekili Yüceer, sahte içki ile ilgili bir rapor hazirladiklarini ve Parlamento çatisi altinda bir komisyon kurulmasi ve bu konuda çalismalara baslanmasi gerektigi görüslerini ifade ettiklerini anlatti.

Tekirdag'da 24 Haziran'dan itibaren 30 vatandasin sahte içkiden zehirlendigini dile getiren Yüceer, 12 kisinin hayatini kaybettigini, 7 kisinin yogun bakimda tedavisinin devam ettigini, 2 kisinin entübe durumda oldugunu söyledi.

"Operasyonlarda tutuklanan Metin Dobrucali'nin sahte içkiyi Bulgaristan'dan getirdigini" söyledigini aktaran Yüceer, "Burada ciddi bir denetimsizlik var. Tekirdag'da yasadigimiz trajedinin üzerinden 10 günü askin süre geçti. Biz, hala iktidarin bu konuyla ilgili hassasiyetini ögrenebilmis degiliz. Ne kamuoyunu tatmin edici bir açiklama yaptilar ne de bu sahte içki üretimini engellemeye yönelik bir acil eylem plani olusturdular." ifadelerini kullandi.

Yüceer, "Hükümeti, Parlamento'yu göreve davet ediyoruz, bir an önce bununla ilgili arastirma yapacak bir komisyon kurulmasini istiyoruz." dedi.

CHP Adana Milletvekili Bulut ise sahte içkiden kaynakli ölüm vakalarini iktidarin da bildigini belirterek, "Buradaki temel politika; toplumu tek tiplestirme, özellikle alkol noktasinda 'Içmesin kardesim' gibi bir bakisla yasam tarzlarina müdahale. Bu vatandaslarimizi öldüren metil alkol degil, hükümetin politikalaridir." yorumunu yapti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile