Chp'li Vekillerden 1/100 Binlik Plana Tepki

CHP LJanakkale milletvekilleri Ali SarıbaşŸ ve Serdar Soydan, LJanakkale ve Balıkesir illeri için hazırlanan 1/100 binlik plana tepki gösterdi.

Biga'da partililer ve halka bilgi vermek için Kapalı LJarşŸı önünde basın açıklaması yapan Serdar Soydan, hazırlanan planda 2040 yılına kadar LJanakkale ve Balıkesir'in nasıl gelişŸeceğŸinin yer aldığŸını söyledi.

Bunlar tespit edilirken o kentlerin belediye başŸkanları yada sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine danışŸılmadığŸını savunan Soydan, "Bu bölgeye fabrika yapacağŸım diyorsun ama ne fabrikası yapacaksın. Biga'nın eti, sütü, çeltiğŸi, kırmızıbiberi var fasulyesi var. Biga'nın verimli topraklarında yetişŸen ürünler var onları değŸerlendireceksen gel yap ama sen buraya bir boya fabrikası getireceksen yapma. LJimento fabrikası kuracaksan hayır istemiyoruz. Bir demir çelik fabrikası daha getireceksen yapma. Sen bizim yaşŸamımızı sonlandıracak termik santraller getirmek istiyorsan getirme" diye konuşŸtu.
Milletvekili Ali SarıbaşŸ ise çevre planının 2040 yılına kadar LJED yaşŸam hakkına zarar vermeden yapılan bir plan olduğŸunu ifade etti.

Planın hazırlanmasında bölge halkınında görüşŸlerinin alınması gerektiğŸini anlatan SarıbaşŸ, şŸunları söyledi:
"1/100 binlik planı hiç kimseye sormadan insanların olmazsa olmaz yaşŸam haklarını kendilerinden kısıtlayarak bu ülkede yerinde yaşŸayanlara sormadan ve özellikle yaşŸayanları çevreyi koruyacağŸını bilmelerine rağŸmen tepeden inmeci bir nokta atışŸı ile çevre etkisel değŸerlendirmesi yapıldı. İthal kömür ile santrali neden diretiyorsunuz, ağŸır sanayi bölgesi ilan edilebilir diye niye diretiyorsunuz. Bizim açımızdan LJED'in böyle bir planlaması yoktur. Bu planlamanın koruma alanları hesaplanır ve bilgi verilir. Bunların plan notu olarak konması hileyi şŸerdir."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile