Bunun üzerine CHP’li milletvekilleri, duruma tepki gösterdi. CHP’li milletvekilleri Güneş ve Akyol, Cilvegözü sınır kapısına gelerek incelemelerde bulundu. Sınır kapısının güvenlik kamerası görüntülerini izlemek isteyen Güneş ve Akyol’a savcılık ‘gizlilik kararı’ olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Sınır kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, hükümete sorular yönelterek, “Yabancı bir gazeteci Hatay’da bir bomba imalathanesinde bir mülakat yaptı. Yine aynı biçimde Belen ilçesinde 300 kilo patlayıcı yakalandı. Bu bölgede bomba imalatı olduğu ortada. Bu bomba nereden geliyor? Sınırın ötesi kimlerin kontrolü altında? Bu sınır kapısı açık mı? Kapalı mı? Temmuz ayında hükümet bir karar alıp, Cilvegözü kapısını resmen kapattığını söylemişti. Resmen kapattığını söylediği bir yerden nasıl oluyor da bu araç giriyor? Hükümet resmen burayı kapattım demedi mi? Dedi. Bu araç nasıl geliyor o zaman Suriye’den? Almıyor geri çeviriyoruz dediler mi? Hayır. Bizim topraklarımıza girdi, hem bizim yurttaşlarımızı hem Suriyeli bazı insanları öldürdü. Şimdi olayın aydınlığa çıkartılması gerekiyor. Kapatılması değil. 3 bakan gelecek, gördük, tamamdır, sorun yok diyecek gidecekler, bu doğru değil” dedi.
Patlama ile ilgili bazı iddiaların olduğunu aktaran Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birde şu söyleniyor; ‘Suriyeli ulusal devrimci ve muhalif güçler koalisyonu Türkiye’de toplantı yapacak, tam o sırada geldi bu bomba patlatıldı.’ Şimdi eğer öyleyse bu muhalif güçlerin başındaki kişinin bu hafta yurt dışında yaptığı açıklamayı unutmayacağız. ‘Biz müzakereye hazırız, fakat Türkiye engel oluyor’ dedi.
Muhalif liderinin bu açıklaması var. Uzlaşma olmasın diye bir provokasyonu bu kanattan olduğunu değil, başka menşeilerden olduğunu düşünmeliyiz. Bu bomba, daha terörist, başka ülkelerde bu tip çatışmaların içine girmiş unsurların kaygısını uyandırıyor. Türkiye bunu kapatmamalı. Türkiye’de ne yazık ki birçok olay son yıllarda faili meçhul olarak kapatılıyor. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz.” Gizlilik kararları ile dosyanın kapatılmasını istemediklerini söyleyen Güneş, “Böyle gizlilik kararıyla, dosyaların kapatılmasıyla, kamera görüntülerinin kapatılmasıyla bir soruşturmanın gitmesini istemiyoruz. Nedir saklanan, gizlenen olay, bunu görmek istiyoruz. O nedenle bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Kamuoyunun Türk halkının aydınlatılması gerekiyor. Yani demokratik bir ülkede bilgi sahibi olmazsak ne olacak? Yaz aylarında buraya kampa geldim, içeri almadılar. Sonra o kampın içinden neler çıktı sonra anladık. Şimdi bu görüntüleri görmek istiyorum onu da göstermiyorlar. Nedir bu sınırlarımızda olay şeyler?” şeklinde konuştu.
Akyol ise, gizlilik kararının güvenlik kameralarını izlemek istemelerinin hemen ardından alındığını iddia ederek, “Ben gizlilik kararının şuanda alındığına inanıyorum. Baş savcıyla bir ön görüşme yaptık. Ben tekrar size döneceğim dedi.
Aradan 15-20 dakika geçti, sonra gizlilik kararı çıktı ortaya. Bu demektir ki bizim talebimizden sonra bu gizlilik kararı alındı. Yani dün akşamdan beri alınmış bir karar değil” diye konuştu.
Güneş ve Akyol daha sonra sınırdan ayrıldı .
Chp’li Vekillerden 'gizlilik Kararına' Tepki
Hatay'da 13 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelerek güvenlik kamerası görüntülerini izlemek isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve CHP Hatay Milletvekili Hasan Akyol’a gizlilik kararı gerekçesiyle izin verilmedi.