CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bütün Emeklilerin Bir Araya Gelerek Ortak Hareket Etmesi Lazim'

CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Bütün Emeklilerin Bir Araya Gelerek Ortak Hareket Etmesi Lazim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Bütün emeklilerin bir araya gelerek ortak hareket etmesi lazim. Bütün emeklilerin, ‘eger sen bana hak ettigim ayligi vermiyorsan, kusura bakma, ben de sana oyumu vermeyecegim’ demesi lazim” dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, Tüm Isçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernegi’ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. Heyetler bas basa görüstükten sonra ortak bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. Basin açiklamasinda konusan CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, emeklilerin bir araya gelerek haklarini aramasi gerektigini söyledi.



Emeklilere birlik olmalari gerektigini ifade eden Kemal Kiliçdaroglu, “Ben buradan yaklasik 10 milyon emekliye seslenmek isterim. Size neden beklenen zam verilmedi? Nedeni su; ‘Biz emekliye zam vermesek bile nasilsa emekli bize oy verecek.’ Temel mantiklari bu. Çünkü ben emeklilere 2 maas ikramiye verilsin dedigim zaman, bir grup emekli postaneden ban telgraf çekti. ‘Bizim maasimiz yetiyor, iki maasa ihtiyacimiz yok’ diye. O telgraf ve o düsünce bunlarin belleklerinde yer etmis. ‘Nasil olsa hiç para vermesek de emekli bize oy verir’ diye. Simdi bütün emeklilerden ricam; Geçinemiyorsaniz, sikayet ediyorsaniz, torununuza harçlik veremiyorsaniz, kahveye oturup çay içemiyorsaniz hesabini sormak demokratik yollarla sormak sizin göreviniz. Eger sosyal bir devlette yasiyorsaniz ve bu devletin ‘Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devletidir’ diye bir tanimi Anayasada yer almissa sizin kendi hak ve hukukunuzu demokratik yollarla armaniz gerekiyor. Bütün emeklilerin bir araya gelerek ortak hareket etmesi lazim. Bütün emeklilerin, ‘eger sen bana hak ettigim ayligi vermiyorsan, kusura bakma bende sana oyumu vermeyecegim’ demesi lazim. Bunu dediginiz zaman siyasi iktidar kim olursa olsun, sizin sözünüzü dinlemek zorunda kalirlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile