CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Yarin Özgür Bey Adayligini Ilan Edecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Özgür Özel’in genel baskanliga aday olacagi iddialarina iliskin, “Yarin Özgür Bey adayligini ilan edecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Egitim ve Bilim Isgörenleri Sendikasi (Egitim-Is) Genel Baskani Kadem Özbay’i ziyaret etti. Ikili arasinda Egitim-Is Genel Merkez binasinda gerçeklestirilen görüsme yaklasik 45 dakika sürdü. Görüsmenin ardindan basin açiklamasinda bulunan Kiliçdaroglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in seçim öncesi mülakatin kaldirilacagina dair ifadeleri ve Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in ögretmenlik aliminda mülakat yapilacagina dair açiklamalari sorulmasi üzerine, “Daha önceki açiklamalarimda su anda var olan siyasal iktidarin ahlaki ve siyasi mesruiyetinin olmadigini söylemistim. Ahlaki ve siyasi mesruiyeti olmayan bir iktidarin ülkenin sorunlarini çözemeyecegini de biliyoruz. ‘Ben mülakati kaldiracagim’ deyip, seçim meydanlarinda halka vaatte bulunanlar, seçimi kazandiktan sonra ‘ne mülakati, mülakati kaldirmayacagiz. Mülakat gibi mülakat yapacagiz’ diyorlar” diye konustu.

“Bugünkü TBMM, AK Parti’nin ve MHP’nin oylariyla yolsuzluk dosyalarini kapatan bir meclistir”

Kiliçdaroglu, kamu görevlisine hakarettin kaynakli hakkinda açilan davayi degerlendirerek, “Sarayin talimatiyla dava açilabilir. Davayi açan da davayi açma talimatini veren de Kemal Kiliçdaroglu’nu tanimiyor. Kiliçdaroglu, haksizliga boyun egecek bir adam degildir. Kiliçdaroglu, rüsvet alanlarin takipçisidir. Kiliçdaroglu’nu toplumun tanimasinin temel nedeni yolsuzluk dosyalari konusunda verdigi mücadeledir. TBMM, Gazi Meclis degildir. Bugünkü TBMM, AK Parti’nin ve MHP’nin oylariyla yolsuzluk dosyalarini kapatan bir meclistir. Bugünkü TBMM, yine AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylariyla; ‘Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu’nda yolsuzluk yapanlar hakkinda sorusturma ve kovusturma yapilamaz’ diye kanun çikaran bir meclistir” ifadelerini kullandi.

“(IYI Parti’nin 81 ilde kendi aday karari) Bir siyasi partinin aldigi karari saygiyla karsilayacagiz”

IYI Parti Sözcüsü Kürsat Zorlu’nun, Genel Idare Kurulu (GIK) toplantisi sonrasi 81 ilde kendi adaylariyla seçime gireceklerine dair açiklamalarinin hatirlatilmasi üzerine Kiliçdaroglu, “Bir siyasi partinin aldigi karari saygiyla karsilayacagiz. Bir siyasi parti diyor ki biz bagimsiz olarak seçimlere girecegiz. Biz, saygiyla karsilayacagiz. Seçimden sonra zaten kurdugumuz ittifak bitti, bunu daha önce de söyledik. Ittifak seçim dönemlerinde olur. Biz daha önce ittifakin daha uzun süreli olmasini istememizin temel nedeni; iktidara geldigimizde neler yapacagimiz konusunda Ortak Mutabakat Metni’ni hazirlamakti. Onu yaptik biz” açiklamalarinda bulundu.

“Yarin Özgür Bey adayligini ilan edecek”

Kiliçdaroglu, CHP’li Özgür Özel’in adayligini açiklayacagina dair iddialara iliskin ise söyle konustu:

“Gayet güzel. CHP, diger partiler gibi degildir. CHP’de her üyenin genel baskan olma hakki vardir. Benden önceki bütün kurultaylarda dahil çok sayida genel baskan adayi çikmistir. Demokratik yollarla adayliklarini ilan ederler. Adayliklarini ilan etmeleri için biz genel merkezimizde gerekli yerleri tahsis ederiz, her türlü ikrami saglariz. Bunlar çikarlar, adayliklarini ilan ederler. Yarin Özgür Bey adayligini ilan edecek. Daha sonra Istanbul’dan bir baska arkadasimiz, ‘ben de genel merkeze adayligimi ilan edebilir miyim?’ diye mektup yazmis. Elbette adayliginizi ilan edebilirsiniz diye hemen yanit verdik. CHP kavgalarin partisi degil. ‘Sen olamazsin, ben olurum. O zaman ben senin ayagini kaydirayim’ gibi bir düsüncemiz asla yok. Herkes özgürce genel baskan adayi olur, özgürce yarisir. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecekler, biz ona saygi gösteririz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile