CHP Lideri Kiliçdaroglu, Ingiltere'de Teknoloji Yatirimi Yapan Sirket Yetkilileriyle Bulustu

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Ingiltere'de Teknoloji Yatirimi Yapan Sirket Yetkilileriyle Bulustu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu teknoloji yatirimi yapan sirket yetkilileriyle Ingiltere’nin baskenti Londra’da bir araya geldi.



CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, ABD’nin ardindan Ingiltere’yi ziyaret etti. Teknoloji yatirimi yapan sirket yetkilileriyle Ingiltere’nin baskenti Londra’da bir araya gelen Kiliçdaroglu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Istanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Bartin Milletvekili Aysu Bankoglu, CHP Gençlik Kollari Baskani Gençosman Killik, CHP Denizli gençlik kollari üyesi Gamze Kaya eslik etti.

Ilk olarak, teknoloji alanindaki girisimcilere destek veren “Entrepreneur First” yetkilileri bir araya gelen Kiliçdaroglu’nu Entrepreneur First kurulusunun ortaklarindan Jonny Clifford karsiladi. Kiliçdaroglu ve CHP Heyeti daha sonra, kendisini “Avrupa’nin lider derin teknoloji agi” ve “girisim öncesi ve start up agi” olarak tanimlayan The Creator Fund yetkilileri ile St. Pancras Renaissance Hotel’de bir araya geldi. CHP lideri Kiliçdaroglu burada, The Creator Fund yetkilisi Jeremy Brown’dan bilgi aldi.

Kiliçdaroglu’nun Ingiltere’deki temaslarina iliskin baskent Londra’da basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Böke, “Degerli basin emekçileri her seyden önce hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyoruz. Sayin Genel Baskanimiz bildiginiz gibi bundan birkaç hafta önce Amerika’da bir dizi ziyaret gerçeklestirmisti. Bilimin ufkunu Türkiye’ye tasimak üzere bilim insanlariyla, teknoloji üretenlerle birlikte yeni bir ekonomik düzenin ilk adimlarini atmisti. Bugün Ingiltere’de basladigimiz ziyaretimizde de bu sefer bilimi üretenlerle parayi bulusturacak” dedi.

Kiliçdaroglu’nun yaptigi görüsmeler ile yarinin gelecegini insa etmek için adimlar attigini ifade eden Böke, “Bugün Türkiye’nin içinde bulundugu sig, siyasi tartismalar yerine gerçek gündemi olusturan, issizligin, yoksullugun, yoksunlugun ortadan kalkacagi, gençlerin bilimle teknolojiyle bulustugu ve ürettikleri bu bilim için yatirim yapmak üzere Türkiye’ye gözünü dönmüs olan yatirimcilarla bir araya geldikleri bir gelecegi insa edecegiz” diye konustu.



“Yatirimcilar Türkiye’nin bu aydinlik gelecek iddiasindan büyük bir heyecan duyuyorlar”

Kiliçdaroglu’nun ortaya koydugu bu aydinlik gelecek iddiasina yogun bir ilgi oldugunu aktaran Böke, “O derece bir ilgi var ki Sayin Genel Baskanimizin ortaya koydugu bu aydinlik gelecek iddiasina, normalde iki gün için planlanmis olan Ingiltere seyahatimizi dört güne çikarmamiz gerekti. Çünkü yatirimcilar Türkiye’nin bu aydinlik gelecek iddiasindan büyük bir heyecan duyuyorlar” dedi.

Yatirimcilarin, Türkiye’nin yesile, çevreye, sosyal adalete, teknolojiye, bilime yatirim yapacak bir cografya oldugunu bildiklerini ve bu nedenle atilacak adimlar için herkesin hazir bekledigini aktaran Böke, “Dolayisiyla bugün genç siyaseti gençlerle birlikte var eden bir anlayisla Ingiltere’deki toplantilarimiza basladik” dedi.

“Türkiye’nin gündemi temiz parayla yatirim yapilan, siyasetin kirlilikten arinmis oldugu ve gençlerin var olan dinamizmini ekonomik istihdam alanlarina aktaracak bir gelecegi ortaya koymak” ifadelerini kullanan Böke, “Sayin Genel Baskanimizin Türkiye’de ortaya koydugu iddia da buydu. Bugün burada büyütüyor oldugu ve yatirimcilarla bulusarak baska bir Türkiye mümkün dedigi iddia da bu” dedi.



OECD’nin Türkiye hakkinda geçtigimiz yil yayinladigi raporu hatirlatan Böke, “Rapor sunu söylüyordu, Türkiye var olan kosullarla gri listeye alinmistir, diyor. Yani Türkiye’de temiz paradan ziyade kara para diye adlandirdigimiz parayi kontrol etmek için ihtiyaç duyulan adimlar atilmamistir demisti ve hatirlayin 2022’de yeni raporuyla dedi ki gri listede devam etme zorunlulugu ortadadir. Simdi bu gerçeklik ortada” dedi.

Böke, “Annesinin canina kiyan, kendi canina kiyan çocuklarin yasiyor oldugu agir uyusturucu maliyeti ve yükü ortada. Bu gerçekler ortadayken konusmamiz gereken baska bir Türkiye. Bu çocuklarin temiz yatirima erisebildikleri, dogayla barisik, sosyal adaleti büyüten, istihdam alanlari olusturan teknoloji ve bilimle onlari bulusturan bir gelecege çok açlar. Çok ihtiyaçlari var. Sayin Genel Baskanimizin orada kurdugu iddiada burada büyüttügü söz de iste tam da bu. Iste tam da bu gelecegi tarif ediyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile