CHP Lideri Kiliçdaroglu, Orman Yanginlariyla Ilgili Konustu

CHP Lideri Kiliçdaroglu, Orman Yanginlariyla Ilgili Konustu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Öze Dönüs Platformu temmuz ayi toplantisinda orman yanginlari hakkinda açiklamada bulundu.

Öze Dönüs Platformu temmuz ayi toplantisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimiyla Bayrampasa’daki bir otelde düzenlendi.

Toplantiya, Kiliçdaroglu’nun yani sira, eski Adalet ve Içisleri Bakani Ismail Müftüoglu, CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi, Öze Dönüs Platformu Baskani Emir Abi, partililer ve platform üyeleri katildi.



“Orman yanginlarina karsi neden saglikli ve tutarli bir politika üretemiyoruz”

Son dönemdeki orman yanginlariyla ilgili konusan CHP lideri Kiliçdaroglu, “Dün Antalya ve Manavgat’taydim. Gece Marmaris’e geçtim. Orman yanginlari var, hala devam ediyor. Gerçekten bir agacin yanmasi ne demektir? Bir ormanin yanmasi ne demektir? Onlar canli. Ormanda yasayan bir ekosistem var. Orada da canlilar yasiyor. Kaplumbagadan, kurttan, kustan her sey var. Bütün bunlar yaniyor. Dolayisiyla bizim önlem almamiz lazim ” diye konustu.



“Neden önceden önlemini almiyorsunuz?”

2002 yilinda Türkiye’de 176 orman yangini çiktigini ifade eden Kiliçdaroglu, “Çok büyümeden tamami söndürüldü. Belki biz toplum olarak farkinda bile olmadik. Olayi büyüttügünüz andan itibaren toplumun dikkati oraya yigildi. Peki 2002’de yapilan mi dogruydu, bugün yapilan mi dogru? 176 yerde orman yangini çikiyor. Büyümeden tamami söndürülüyor. Simdi orman yangini var. Kimin ne dedigi belli degil” dedi.



“Yorulmaya niyetim yok”

Eski Bakan Ismail Müftüoglu’nun kendisine yorgun göründügünü söylemesi üzerine Kiliçdaroglu, “Ormanlar bizim ormanimiz. ‘Yas kesen, bas keser’ diyoruz. Ormanlari koruyacagiz. Ormanlar bizim akcigerimiz. Nefes aliyoruz onlar sayesinde. Dolayisiyla bakanim yorgun degilim. Yorulma niyetim de yok. Bu ülkede huzuru saglayincaya kadar yorulma niyetim yok. Bu ülkede barisi saglayincaya kadar yorulma niyetim yok” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile