Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Yurt Açılışına Katıldı

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Yurt Açılışına Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye`nin büyük sorunları var.

O sorunlarla uğraşmak için halkın umudu olan tek adres de, Cumhuriyet Halk Partisi`dir" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi`nin yaptırdığı 384 kişilik öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Açılış töreninde halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir`in özgürlüğün ve adaletin başkenti olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye`nin büyük sorunları var. O sorunlarla uğraşmak için halkın umudu olan tek bir adres de, Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Terör saldırıları nedeniyle şehitler geliyor. Terör azmış gidiyor. Parlamentonun gündeminde anayasa değişiklikleri var. Adaleti, hakkı ve özgürlüğüistiyoruz" diye konuştu.

"Türkiye`nin 80 yıldır yurt problemi çözülmedi" diye devam eden CHP lideri, "Çocukların sağlıklı bir eğitim alması gerekiyor. Bizim vereceğimiz eğitim, aydınlık geleceğe doğrudur. Aklı, insanı özgürleştiren, insan sevgisini insanda yaşatan eğitim, bizim temel felsefemiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise, eğitimin şartlarının daha ileriye götürülmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Çalkaya, konuşmasının ardından Türk Eğitim Vakfı (TEV) Başkanı Hüseyin Öğütcen`e teşekkür plaketi verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Başkan Çalkaya, törenin sonunda 29 yıllığına TEV`e devredilen, yurdun temsili anahtarını vakfın yöneticilerine takdim etti.

Kılıçdaroğlu, tören sonrasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne giderek, sabah saatlerinde konvoyunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan partili Yılmaz Eroğlu`nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara`ya hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile