CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: Atatürk Büstünün Tekrar Yerine Konulmasını İstiyoruz

CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: Atatürk Büstünün Tekrar Yerine Konulmasını İstiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Devlet Hava Meydanları'nda yerinden kaldırılan Atatürk büstünün tekrar yerine konulması gerektiğini söyledi.

Kiraz, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Son günlerde basın yayın kuruluşlarında yer bulan ve Malatya Devlet Hava Meydanları'nda yaşanılan gelişmelerin yer aldığı haberler üzerine değerlendirme yapmak üzere karşınızdayız. Öncelikle biz bireyler üzerine değil, AK Parti döneminde ortaya çıkan kamu kurumları yönetimleri zihniyeti üzerine bir değerlendirme yapmak istiyoruz. AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından buyana ısrarla devletin memuru değil, AK Parti memuru oluşturmak için çalışmaktadır. Bu çalışmanın sonucunu en iyi birer AK Parti il ve ilçe başkanı gibi çalışan ve bundan gurur duyan il valilerinde, kaymakamlarda, yaptığı hiçbir sınavı şaibesiz atlatamayan ÖSYM’de, Türkiye’nin değişik illerindeki AK Parti’li belediyelerde görülen yolsuzluklarda, parti il başkanlarından emir almadan görev yapmayan daire müdürlerinde görmek mümkündür. AK Parti’nin ortaya koyduğu devlet yönetimi anlayışındaki çarpıklıkların en güzel örneğinin ilimizde yaşandığı iddia edilmektedir. Basın yayın kuruluşlarında Malatya Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde 3 ton yakıtın ortadan kaybolduğu, konunun adli bir durum olmasına rağmen yetkililere bilgi verilmediği belirtilmektedir. Yenileme çalışmaları bahane edilerek Atatürk büstü kaldırılmış, yerine Ulaştırma Bakanının bir sözü yerleştirilmiştir” iddiasında bulundu.

Atatürk büstünün tekrar yerine konulmasını istediklerini kaydeden Kiraz, “Malatya Devlet Hava Meydanları’nda yaşanıldığı iddia edilen skandal gelişmelerin bir an önce açığa kavuşturulmasını, yerinden kaldırılan Atatürk büstünün derhal yerine tekrar konulmasını istiyoruz” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile