CHP Malatya Milletvekili Ağbaba'dan Açıklama

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''Malatya'nın Bölge İstinaf Mahkemesi'ni fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum'' dedi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde nüfus, sosyal ve ekonomik yapısı ile ön plana çıkan en önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Daha önce Malatya'ya Bölge İstinaf Mahkemesi kurulacağı müjdesinin verildiğini ifade eden Ağbaba, ancak daha sonra açıklanan iller arasında Malatya'nın olmadığını savundu.

Veli Ağbaba, ''Malatya, bu alanda Adana yargılama bölgesine bağlandı. Malatya'nın hayalleri bir kez daha yıkıldı. Malatya'ya 2015 yılından sonra Bölge İstinaf Mahkemesi kurulacağı belirtiliyor. Malatyalıların mağdur edilmesini bir Malatya milletvekili olarak kabul etmiyorum. Bölgede üçüncü özel yetkili mahkeme Malatya'da olduğuna göre, Malatya'nın İstinaf Mahkemesi'ni fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda gerekenin yapılmasını bekliyoruz'' dedi.

Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan ilçe başkanlığını ziyaret eden görevine yeni seçilen Murat Karayazıcı ve yönetim kurulu üyesine başarı diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile