Chp Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Chp Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik Füze Kalkanı’nı görmek için defalarca başvurduğunu ancak üsse giriş izni verilmediğini belirterek “Oysa ABD silah lobisi temsilcisi bir ABD vatandaşı milletvekilinin giremediği üsse girerek inceleme yaptı.

Milletvekillerine kapanan kapıların bir silah tüccarına açılmasını kınıyorum” dedi.

Ağbaba konuyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Ağbaba, Başbakan’a “T.C. Başbakanı olarak üsleri ziyaret ederek, içeride gerçekleştirilen çalışmalar hakkında siz de bilgi almayı planlıyor musunuz?”diye sordu.

Ağbaba, “Milletvekillerine giriş izni verilmeyen Kürecik İsrail Kalkanı ile Gaziantep’te ki Patriot Üssü’ne Amerika silah sektörü için lobi çalışması yürüten Riki Ellison isimli ABD vatandaşının girdiği basın-yayın organlarında yer almıştır diyerek. ABD’li Riki Ellison hangi tarihte Türkiye’ye giriş yapmış, hangi tarihte Türkiye’den ayrılmıştır? Silah sektörü için lobi faaliyetleri yürüten Riki Ellison hangi tarihlerde Kürecik Füze Kalkanı’nı ve Gaziantep Patriot Üssü’nü ziyaret etmiştir? ABD vatandaşı üslere hangi sıfatla girmiştir? Giriş- çıkış işlemleri hangi prosedüre göre yapılmıştır? Riki Ellison isimli ABD vatandaşının Kürecik İsrail Kalkanı’na ve Gaziantep Patriot Üssü’ne kimin izniyle girebilmiştir? İzin için resmi başvuru yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi kuruma / kurumlara yapılmıştır? T.C Başbakanı olarak belirtilen tesislere milletvekillerinin girmesine izin verilmeyip, bir ABD’li silah tüccarının girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Konuyla ilgili bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? T.C. Başbakanı olarak belirtilen üsleri ziyaret ederek, içeride gerçekleştirilen çalışmalar hakkında siz de bilgi almayı planlıyor musunuz?” sorularını yöneltti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile