CHP, Meclis’i Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP, terör olayları ve komşu ülkelerdeki son gelişmelerin görüşülmesi istemiyle Meclis’in 14 Ağustos 2012 Salı günü saat 15.00’de olağanüstü toplantıya çağrılması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce, terör, Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgili genel görüşme önergesini görüşmek üzere Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması için TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

TBMM Başkanlığı’na sunulan gerekçede, Türkiye’nin içeride ve dış ilişkilerinde olağanüstü bir dönemden geçtiği belirtilerek, terörün tırmandığı, Güneydoğu’daki olayların sorunları daha da karmaşık hale getirdiği ve Türkiye’yi komşularıyla kalıcı gerginlikler, hatta savaş noktasına getiren tehlikeli gelişmeler yaşandığı kaydedildi. Terörist saldırıların nitelik değiştirdiği, süreklilik kazandığı ve derin, onarılmaz acılar yaşanmasına neden olmaya devam ettiği ifade edilen gerekçede, CHP’nin bu sorunların TBMM’de çözümü için yaptığı önerinin geçerliliğini koruduğu belirtildi.

Bağdat ve Şam’la bağların kopmuş olması ve ilişkilerdeki olumsuz gidişatın Türkiye ve bölge gündemine yeni sorunlar taşıdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sonuç olarak Türkiye’nin ulusal ve iç güvenliği bakımından tehlikeler ve belirsizliklerle dolu bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu gerekçeler dikkate alınarak TBMM’nin durumu görüşmek üzere derhal toplanması zorunluluk arz etmektedir. Esasen, hükümetin özellikle böyle ortamlarda TBMM’ye gelerek bilgi vermesi ve muhalefet partilerinin görüşlerini dinlemesi demokrasinin temel gereklerindendir. Öte yandan bölücü teröre karşı TBMM’nin kararlı bir duruş sergilemesi, terörle mücadelede başarılı olabilmek yönünden önemlidir. Bu itibarla terör olayları ile Suriye ve Irak’la ilişkileriniz bağlamında ülkemizin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehditler konularının bir ‘genel görüşme’yle ele alınması ve bu bağlamda teröre karşı TBMM’nin kararlılığının ortaya konulması açılarından TBMM’nin olağanüstü toplanması bir gerekliliktir.”

TBMM İçtüzüğü gereği Meclis Başkanının Genel Kurul’u 7 gün içinde toplantıya çağırması gerekiyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile