CHP Milletvekili Dilek Yılmaz Meslek Odalarını Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Dilek Yılmaz Meslek Odalarını Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ken merkezindeki bazı meslek odalarını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın esnaf gezilerine partisinin İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen de eşlik etti. Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve beraberindeki heyet sırasıyla Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Aşçılar Esnaf Odası, Manifaturacılar Esnaf Odası, Kahveciler Esnaf Odası, Elektronikçiler Esnaf Odası ve Terziler Esnaf Odasını ziyaret etti. Oda ziyaretlerinde esnafın sorunları hakkında bilgi alan Milletvekili Yılmaz, hükümetin tarım ve ekonomi politikasını eleştirdi.

Esnaf emeklisinin SGK emeklisine oranla daha düşük maaş aldığını söyleyen oda başkanları haksızlığın giderilmesi için destek talep etti. Ayrıca üye sayısı 500’ün altında kalan meslek odalarının feshedilmesi uygulamasının da doğru olmadığını savunan oda başkanları uygulamanın sorunları daha da arttıracağını iddia ettiler.

Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise üye sayısı azalan mesleki odaların kapatılmasının amacının toplumsal muhalefeti engellemek olduğunu iddia ederek, “Hükümet meslek odalarından yükselen eleştirileri görmezden geliyor. Bu eleştirileri ve toplumsal muhalefeti yok etmek için bu uygulamayı hayata geçirmek istiyorlar. Odalarımızın bir çok sorunu var. Esnafın ekonomik olarak sıkıntılı olduğunu da biliyoruz. Oda başkanlarımızın bize aktardığı sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Mesleki sıkıntıların yanı sıra esnaf Son dönemde artan terör olaylarından da büyük rahatsızlık duyuyor. Terörün bir an önce bitirmesini istiyor. Bize göre terörle müzakere değil mücadele edilmelidir” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile