CHP Milletvekili Toptaş’tan ‘Terör Sorunu’ Açıklama Yaptı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, terör sorununun çözülmesi için halkın parlamenterine baskı yapması gerektiğini söyleyerek, “Bizim işimiz parlamentoda çözülür.

Halk parlamenterini zorlamalıdır ‘bu sorunu çözün’ diye. Ağlamakla bu sorun çözülmüyor. Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

Afyonkarahisar’da Yerel Haber Ajansı tarafından terör olaylarına yönelik başlatılan imza kampanyasına destek veren CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehit verildikten sonra ‘Sonuna kadar takip edeceğiz, kanı yerde kalmayacak’ gibi söylemlerin adet olduğunu ifade etti.

Bunların artık söylenmeyip sorunun çözülmesi gerektiğini dile getiren Milletvekili Toptaş, “Siyasiler bu sorunu çözerse çözer. Biz bu sorunu çözmezsek bu tür olaylar devam eder. Biz bu sorunu çözmezsek, annelerin ellerine kına yakarak gönderdikleri çocuklarının cenazelerini karşılayacağız, onları toprağa vereceğiz. Arkasından da her defasında olduğu gibi ağlayacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘Sayıca çoktular, silahları vardı’ söylemini de eleştiren Toptaş, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti devleti ile sanki alay ediyor Bülent Arınç. PKK’lı silahlı olduğu için çok olduğu için geliyor, basıyor, bizim askerlerimizi öldürüp gidiyor ve arkasından da sayıca çoktular diyor. Bu bir devlet adamı için utanç verici bir söylemdir. Ben bir milletvekili olarak böyle bir söylemi kabul etmiyorum. Biz bu sorunu çözmeliyiz. Bu sorunu parlamento çözmeli. Bu sorun Oslo’da, Amerika’da çözülmez. Biz bir araya geleceğiz ve kanı durduracağız. Bu halkın bize yüklediği bir görevdir.”

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HALK PARLAMENTERİNİ ZORLAMALIDIR”

30 yıldır terörün önlemesi için Türkiye’de 400 milyar dolara yakın para harcandığını anlatan Topraş, “Demek ki uygulanan politikalar yanlış politikalar. Bu sorun parlamentoda tartışılmalı ve çözüm yolları aranmalıdır. Bugüne kadar AK Parti iktidarı parlamentoya terör sorunun çözümü ile ilgili bir tek görüşmeye gelmemiştir. Terör sorunun araştırılması, terör sorununu ilgilendiren bütün sorunların çözüm önerilerinde Başbakan lütfedip genel kurula bile gelmemiştir. Başbakan genel kurula gelmiyor, o zaman meclisin ciddiyeti kalmıyor. Bizim işimiz parlamentoda çözülür. Türkiye Cumhuriyeti, parlamento usulü ile her şeye hakim olmalıdır. Halk parlamenterini zorlamalıdır ‘bu sorunu çözün’ diye. Ağlamakla bu sorun çözülmüyor. Analar gözyaşı dökmesin söylemi ile bu sorunu çözemeyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile