Chp Milletvekilleri Cihaner İle Aygün, Arama Yapılan Çhd'de Binasına Geldi

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, DHKP-C'ye yönelik operasyonlar kapsamında arama yapılan Çağdaş Hukukçular Derneği binasına geldi.

ÇHD Genel Merkezi ve Ankara Şubesi'nin bulunduğu Sıhhıye'deki İlkiz sokağa gelen CHP milletvekilleri ile İnsan Hakları Derneği , Ankara Barosu gibi bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri basın açıklaması yaptı.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, arama kararında, derneğin genel merkezi ve şubelerinin hangi sebeple arandığına dair bir gerekçeye rastlanamadığını öne sürdü. ''Bu hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemiz devam ediyor'' diyen Türkdoğan, avukatların hukuk güvenliğinin kalmadığını iddia etti.

ÇHD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Bafra da örgüt soruşturması iddiasıyla aydınlığı arayanların üzerine gelindiğini ileri sürerek, ''Her gün adliye binalarında özel mahkemeler önünde savunma yapan ve adalet arayan arkadaşlarımız hakkında verilen arama kararları hukuksuzdur, yasa dışıdır. Arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir'' diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise ÇHD'nin 1970'lerden bu yana halkın hukuk mücadelesinde en ön saflarda yer aldığını savunarak, aramanın kişilere yönelik olmasına rağmen dernekte yapıldığını iddia etti.

-''Güzel şeyler konuşacağız''-

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Paris'te öldürülen kadınlardan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması nedeniyle kendisiyle görüşeceğini hatırlatarak, ''Ne konuşacaksınız'' diye sorması üzerine, ''Güzel şeyler konuşacağız. Kötü bir şey olmaz. İnsan olmanın, insan kalmanın soruşturmasının olmaması lazım'' dedi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Eda Ay
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile