Chp Milletvekilleri Ergenekon Davasında

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 21 milletvekili, partilerinden milletvekili seçilen Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal başta olmak üzere sanıklara destek vermek için 2.

Ergenekon davasına izleyici olarak katıldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasının 131. duruşmasına CHP Milletvekili Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Daire Başkan vekili İbrahim Şahin ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık katıldı. CHP Milletvekili Sinan Aygün ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 16 tutuksuz da duruşmada hazır bulundu. Ancak tutuksuz sanıklardan Yalçın Küçük, Oda TV davasından tutuklu olduğu için tutuklu sanıklar bölümünde yer aldı. Tutuklu sanıklardan Başkent Üniversitesi kurucu rektörü CHP milletvekili Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi rektörü Fatih Hilmioğlu ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık bölümünde yer alan Mustafa Balbay ve tutuksuz sanık bölümünde yer alan Sinan Aygün'ün haricinde duruşmaya 21 CHP milletvekili de izleyici olarak katıldı. Aralarında grup başkan vekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce ve hala yemin etmeyen İsa Gök'ün de bulunduğu CHP'li milletvekilleri, sanık avukatlarının savunma yaptığı bölümde, avukatların hemen yanında bulunan masalarda duruşmayı izledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, son duruşması 35 gün önce görülen davada en son tutuklu sanık Oğuz Bulut'un savunmasının alındığını, soruşturma aşamasında verdiği ifadelerin okunduğunu ancak çapraz sorgusuna geçilemeden duruşmaya ara verildiğini hatırlattı.

Sanık kürsüsüne alınan ve 33 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Oğuz Bulut, 2001 ile 2006 yılları arasında Sivas Ülkü ocakları başkanlığını yaptığını söyledi. Davanın tutuklu sanığı İbrahim Şahin ve Ersin Gönenci ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle örgüt üyeliğiyle suçlandığını söyleyen Oğuz Bulut, "Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevimden 2006 yılında ayrıldıktan sonra İbrahim Şahin ve Ersin Gönenci ile yüz yüze hiç görüşmedim. İbrahim Şahin ile sadece bayramlarda özel günlerde telefonla görüştüm. Örgüt suçlamasını kabul etmiyorum." dedi.

Bulut'un sorgusu ve çapraz sorgusu devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile