CHP Muğla İl Başkanı Öztürk Zamları Eleştirdi

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarının ardından doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları eleştirdi.

Yaptığı açıklamada , seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonominin hızla yavaşlayarak , bütçede evdeki hesabın çarşıya uymadığını ileri sürdü . Hükümetin , zamlarla vatandaşın cebinden elini çekmeye niyeti olmadığını savunarak , " Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP , son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur . Artık dünyada en pahalı benzini biz tüketiyoruz . Başbakan , kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış , zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği , orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini arttırmıştır . Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır . Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da arttırılmış , yeni ölüm vakalarının yolu açılmıştır . " dedi .

Sıkıntıların tek sebebinin AK Parti yönetimi olduğunu iddia eden CHP İl Başkanı Öztürk , " Ekonominin içine düştüğü bu durumun , dünya ekonomisindeki sıkıntılarla ve Suriye kriziyle açıklanması mümkün değildir . Hükümet yeni vergiler koydukça , yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu , arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır . Bu , her yeni güne şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da arttırmaktadır . Herkesin kendi gibi İstanbul Boğazı ' ndaki evinden ahkâm kestiğini zanneden Başbakan ise balyozla halkın sesini kısmaya çalışıp zam sopasını milletin sırtına indirmektedir . AKP ' nin ' yanlış yönet , halka ödet ' yaklaşımının faturası her geçen gün daha da artmaktadır . Bunların ekonomi politikalarından anladığı , zam ve zulümdür . Başbakan ' a çağrımız , Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile