CHP'nin strateji toplantısı basına kapalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumun farklı kesimleri ile bir araya geldiği 'Siyasette başarı stratejisi' topla

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumun farklı kesimleri ile bir araya geldiği 'Siyasette başarı stratejisi' toplantısı Swiss Otel'de basına kapalı devam ediyor. Konuyla ilgili partinin sitesinde yapılan yazılı açıklamanın dışında parti yöneticileri ısrarlı sorulara cevap vermekten kaçınıyor. Bir gazetecinin "Toplantı ile ilgili neden bir şey söylemiyorsunuz?" sorusuna CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, "İşin sırrı ve çalışmanın prensibi o" karşılığını verdi.

CHP'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada toplantıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Kemal Anadol, Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, farklı bölge ve kesimlerden kanaat önderleri, iş dünyasından ve medyadan temsilciler, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve kadın temsilcileri katıldığı bildirildi. Yarın da devam edeceği belirtilen toplantıda parti yöneticilerinin davetlilerle fikir alışverişinde bulundukları, sorun ve çözüm önerilerini konuştukları öğrenildi.

PARTİ YÖNETİCİLERİ TOPLANTININ İÇERİĞİNE İLİŞKİN BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI

Sabah saatlerinden itibaren Swiss Otel'in önünde toplantıyı takip etmek için bekleyen basın mensupları toplantının içeriği ile ilgili bilgi verilmemesinden yakındı. Girişte sorulara cevap vermeyen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek bir cenazeye katılmak için otelden ayrıldığı sırada kısa bir açıklama yaptı. Bir gazetecinin, "Bir şey söylemiyorsunuz, koşarak içeri giriyorsunuz." şeklindeki eleştirisini Şimşek, "Lütfen yanlış anlamayın işin sırrı o, çalışmanın prensibi o. Sizler özel ve önemlisiniz. Sizin vesilenizle bunları kamuoyu ile paylaşacağız. İşin sırrı o. Her şeyi konuşuyoruz." şeklinde yanıtladı. Genel merkezden açıklama yapılacağını dile getiren Şimşek, "Bir sevdiğim arkadaşımın cenazesi için toplantıdan ayrılıyorum. Benim şahsen düşündüğümün de ötesinde şahsen keyifli bir toplantı yapılıyor. Genel merkezden arkadaşlar açıklama yapacaklar. Her şey çok güzel. Çok güzel bir toplantı. Toplumun bütün kesimlerinden herkes var. Her şey çok güzel olacak." şeklinde konuştu.

Öte yandan, gazeteci Murat Yetkin toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorusuna yanıt vermedi. Öfkeli olduğu gözlenen Yetkin, aceleyle ticari taksiye binerek otelden ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile