Chp Parti Meclis Üyesi Matkap Açıklaması

CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, "'Güçlü iki muhalefet partisi bir aday üzerinde uzlaşabilirse ve duyguları bir kenara bırakırsa, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansını yakalayabilir'' dedi.

Matkap, partisinin İskenderun teşkilat binasında düzenlediği toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve çatı adayla ilgili süreci değerlendirdi. Tüm siyasi partilerin geleneklerinde kendi genel başkanını Cumhurbaşkanı yapma isteği olduğunu ifade eden Matkap, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir anlamda önümüzdeki dönem parlamento seçimlerinin işareti olacağını savundu.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak adayın çıkarılmasının çok önemli ve zorunlu olduğunu vurgulayan Matkap, ''Biz ne CHP nede MHP'ye genel başkan seçmiyoruz. Ama Cumhurbaşkanı Atatürk devrimleriyle sorunu olan biri olmamalıdır. Bu konuda çok duyarlıyız. Güçlü iki muhalefet partisi bir aday üzerinde uzlaşabilirse ve duyguları bir kenara bırakırsa Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansını yakalayabilir" dedi.

Matkap, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, entelektüel birikime, bilim adamı kimliğine ve temsil yeteneğine sahip birisi olduğunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile