CHP Patates Araştırma Komisyonu Niğde’de

CHP Patates Araştırma Komisyonu Niğde’de

TBMM CHP Grubu’nun oluşturduğu Patates Araştırma Komisyonu; Nevşehir, Aksaray ve Niğde’ye bağlı köy ve kasabaları gezdi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’tan oluşan Patates Araştırma Komisyonu, saha çalışmaları yaparak patateste yaşanan sorunları yerinde inceledi.

CHP heyeti; Aksaray, Bolu, Burdur, Nevşehir ve Niğde’de yapılan saha çalışmalarının ardından, sadece Niğde, Nevşehir ve Aksaray bölgesinde 100 bin tonun üstünde patatesin çürümeye başladığını ifade etti.

Derinkuyu Meydanı'nda yapılan toplantıya CHP Milletvekilleri Doğan Şafak ve Ramazan Kerim Özkan, CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, Derinkuyu ve Niğde CHP üyeleriyle birlikte 500’ü aşkın vatandaş katıldı.

İlk sözü alan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Biz sadece Niğde ya da Burdur milletvekilleri değiliz, biz Türkiye’nin milletvekilleriyiz. Nerede bir haksızlık varsa, nerede bir dert varsa haksızlığın karşısında, derdin dermanı olarak halkımızın yanında her zaman görevdeyiz. Bugün de burada çiftçilerimizin yanındayız çünkü bizim için Çiftlik, Çamardı, Ulukışla, Bor neyse Derinkuyu da aynıdır. Niğde neyse Nevşehir de aynıdır. Bu ülke bizimdir. Bizler bugün çözüm için buradayız. Maalesef bölgede acı ve vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Yüz binlerce ton patates depolarda çürümekte, hükümet ise bu vahim tabloya seyirci kalmaktadır. Hükümetin görevi çiftçiye destek olmaktır. Eğer bunu gerçekten yapmak istiyorsa yapacağı tek şey olanaklarını kullanıp ambar ambar gezerek elde kalan ve çürüyen patateslerin tonajlarını tespit etmek, çiftçinin zararını karşılayacak bir tarım politikası izlemektir” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile