CHP PM Üyesi Öztunç'un Düzce Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, partilerinin Düzce İl Teşkilatını ziyaret etti.

Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Öztunç, partilerinin 35. Olağan Kongresi'nin ardından parti teşkilatlarına teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini öne süren Öztunç, son günlerde yaşanan olayların hepsinin toplumun gözü önünde gerçekleştiğini söyledi.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti öncesinde, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Milletvekili Dudu da 24. dönemde yaşanan anayasa tartışmalarının tekrar gündemde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

'Öncelikle şunu söylemek istiyorum, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anayasaya, 1982'den yani yürürlük tarihinden beri karşıyız. Her ne kadar 86 maddesi değişmiş de olsa, bu anayasa hala 12 Eylül faşizminin ruhunu ve izlerini taşımaktadır. Onun için mutlaka değiştirilmelidir. Türkiye'nin özgürlükçü ve çağdaş bir anayasa ihtiyacı olduğu tartışılmazdır. Bu nedenle bugüne kadar anayasa ile ilgili çabaların hiçbirinden uzak durmadık.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile