Chp Pm Üyesi Sağlar: “Başbakan, Cumhurbaşkanı olmayı sadece gece rüyasında görür”

Chp Pm Üyesi Sağlar: “Başbakan, Cumhurbaşkanı olmayı sadece gece rüyasında görür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, Balıkesir’in Edremit ilçesi ziyaretinde, “Başbakan, Cumhurbaşkanı olmayı sadece gece rüyasında görür” dedi.

Balıkesir il merkezinde yaptığı ziyaretin ardından CHP Edremit İlçe Teşkilatı’nın 10 Kasım Atatürk'ün anma günü dolayısıyla tertip ettiği lokma hayrına katılan CHP PM Üyesi Fikri Sağlar, açıklamalarda bulundu. Partililer ve basın mensuplarına yaklaşık 1 saatlik konuşma yapan Sağlar, ülke gündemindeki konulara değindi ve helikopter kazasında şehit düşen askerlere rahmet, Türk milletine de başsağlığı diledi.

Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren CHP PM Üyesi Fikri Sağlar, “Ben huzurlarınızda Brunei Sultanı’na teşekkür ediyorum. Eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı altın tabakta yemeğe davet etmeseydi, bugün belki Türkiye’de olacaktı ve bugün yine 10 Kasım’da mücadele içinde olacaktık, çelenk koymak ve anmak için. Olmadığı için de çok rahatız. Dolayısıyla biz hep dışarıda kalmasını ve bir zaman sonra da sandalyeden inmesini sağlamalıyız. Varlığı polisi tetikliyor, polis de ne yapacağını şaşırıyor. 'Cumhurbaşkanı mı, başbakan mı' diye halkın isteklerini karşılıyor ama, polisin ne kadar halkın polisi, ne kadarı da Tayyip’in polisi onu da bilemiyoruz. Ama görünen o ki, sonunda bu cumhuriyete sahip çıkan insanların torunları, çocukları. Yakında, sarışınlar, esmerler diye insanları ayırabilirler. Çünkü ayırımcılıkla bu ülkeyi yönetebiliyorlar. Yapmış oldukları insanlık dışı ihaneti başka türlü kapatamıyorlar çünkü. 10 yıldır bu ülkede istikrardan bahsettiler ve şöyle bir bakın ekonomik anlamda hayatınızdan memnun musunuz? Özellikle çiftçi hayatından memnun mu? Somut olarak bazı veriler var. 10 yıl önceki ekmek fiyatı ile bu günün arasındaki fark yüzde yüz. Gelirlerinizin yüzde 90 artması gerekiyor ki, zamları karşılasın. Beni en çok sinirlendiren, kızdıran, Sayın Başbakan yalan söylüyor. Geçen gün Merkel ile birlikte, -Bütün dünyaya ilan ediyorum- diyerek, -Türkiye’de hapishanelerde bir kişinin haricinde açlık grevi yoktur- diyerek yalan söylediğini görüyoruz. Aynı gün kendi Adalet Bakanı, -68 hapishanede 683 açlık grevinde olan insan var- diyor. İkisinden birisi doğru söylemiyor. İkisinden birisi yalan söylüyor. Ben böyle bir Başbakanının yönettiği bir yerde olmak istemiyorum” diye konuştu.

“SADECE RÜYASINDA GÖRÜR”
Basın mensuplarının, “İdam konusu gündemde. Düşünceleriniz ve partinizin tutumu nedir?” sorusu üzerine Fikri Sağlar, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının mümkün olmayacağını öne sürerek, “Son zamanda idamı gündeme getirmiş olması, bir taraftan gündem değiştirmiş olması, bir taraftan da Kürt sorununun çözümünde aba altından sopa göstermek olarak değerlendiriyorum. Bu olmayacak bir şey. Türkiye Cumhuriyeti artık idamı kabul eden bir ülke değil. Bu, insanlık dışı olduğunu da bildiğimiz bir yöntem. Ayrıca idam kararını çıkarabileceğini de hiç zannetmem. Türkiye’de bunları konuşarak fazla enerji kaybetmemize, asıl işsizlik, aşsızlık sorunlarına değinmememize neden oluyor. Ülkede terör almış başını gidiyor, Başbakan başka şeylerden bahsediyor. Daha fazla kan akıtacak her türlü gerdirmeyi yapıyor. Bu Başbakan ülkeyi bölerek yönetiyor, taraflaştırarak yönetiyor. Bu bölünme bir daha birleşmemeye neden olur. Bu bölünme başka bir şekilde Türkiye’de daha büyük patlamalara neden olur. Başbakanın bu huyu bir devlet adamına yakışmıyor. Ayrıca da düşman bir duygu içerisinde kendi yurttaşlarının bir kısmına, bu düşman duyguları neden elde ettiğini de bilemiyorum. Yani bu anlayışta olan bir insanın Cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Cumhurbaşkanı olmasını sadece gece rüyasında görür” dedi.

CHP İl Başkanı Muzeffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkan Vekili Sebahat Diker ve çok sayıda partilinin katıldığı programda konuşmasını tamamlayan Fikri Sağlar, daha sonra lokma hayrına katıldı.

Sağlar, daha sonra ilçeden ayrıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile