Chp Şok İstifa

Chp Şok İstifa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkan Yardımcısi Ali Öz, görevinden istifa etti. Öz, yaptığı açıklamada, "Kütahya CHP Teşkilatı'ndaki tek adam anlayışına tepkimi istifa ederek gösterdim" dedi.

28 Mayıs 2012 tarihinde yapılan CHP İl Başkanlığı Kongresi sonrası İl Başkan Yardımcısı olarak yönetime girdiğini dile getiren Ali Öz, "Kütahya CHP yönetimi göreve başladığı tarihten bu günekadar geçen süreç içerisin de doğru dürüst toplanamamıştır. Toplanamadığı gibi de alıması gereken parti kararları hayata geçirilememiştir. Burada tek suçlu olarak M. Akif Gün’ü görüyorum.Başkan Gün bir türlü yönetimi toplayamaığı gibi, yönetimde bulunan arkadaşlarımızı dinleme, onların görüş ve düşüncelerini alma nezaketini bile göstermemiştir. Yönetimde görev alan arkadaşlarımızın sözlü ve yazılı soru önergelerini bile ciddiye almamıştır. 'Parti küçük olsun, benim olsun' anlayışı ile hareket eden İl Başkanı M. Akif Gün’ün partiye gelişleri bile sayılıdır. Halk, medya ve parti tabanından kopuk bir il başkanı olarak Kütahya CHP tarihine geçme başarısını göstermiştir. Kör, sağır ve dilsiz bir yönetim anlayışı ile Kütahya CHP’nin hiçbir yere varamayacağı aşikardır. Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde Kütahya CHP derin bir kış uykusuna dalmıştır. Belediye Başkanlığı seçimleri için hiçbir girişim ve hazırlık mevcut değildir. İlimizde kendimizi yerel seçime hazırlamak için il ve ilçe yönetimlerimizle, meclis üyelerimizle birlikte haftalık seri toplantılar yapılmalı. İlimizdeki sorunları ve aksaklıklarla ilgili plan ve projeler üretilmeli. Neden Kütahya CHP olarak Kütahya'da’da istediğimiz sonucu alamadığımıza dair bir değerlendirme ve öz eleştiriler yapılmalı. Özellikle daha çok çalışılması gereken bölgeler tespit edilmelidir. Hem partimize olan desteği arttırmak için hem CHP’nin 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimlerden çok daha başarılı çıkmasının, sıfır olan belediye meclis olan sayımızı en az 10’, yine sıfır olan il genel meclis sayımızı ise en 3’e çıkarmanın plan ve çalışmalarını başlatmalıyız" diye konuştu.

"GÜN, TEK ADAM ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYOR" "Eksiklikler görülerek hiçbir komplekse kapılmadan yoğun bir işbirliği içerisinde çalışılmalıdır" diyen Ali Öz, "Kütahya da CHP Teşkilatın da uzun bir zamandır görülen örgütteki sıkıntılar aşılmalıdır. Bunu daha da genişleterek, eksikliklerimizi gidererek 2014 yılı yerel seçimleri için çalışma programımızı bir an önce planlarını yapmalı, bundan sonra süratle sokaklarda, sahada olmalıyız. Kütahya CHP olarak yarından itibaren seçim çalışmaları başlatılmalı, görev ve sorumluluklarımızı artırarak seçim mesaisine başlamalıyız. Bu çalışmaların ve siyasi mücadelenin Başkan Gün ile yapılamayacağını ve seçim sonrası ortaya çıkacak siyasi yenilgi ve başarısızlığa ortak olmama adına istifa seçeneğini kullandım. Ülkemizin ikinci Kurtuluş Savaşı içerisinde olduğumuzu düşünüyoruz. Ülkemizde göz göre göre laiklikten, üniter devlet yapısından ödün vermeye ve Atatürk ilkelerinin aşındırılarak, laik demokratik yapının değiştirilmesine hızla ilerlemektedir. Şimdiye kadar ele geçirilememiş tek kale olan ordu ve yargı da son referandumda ele geçirilmiştir. Ülkemizin bu kötüye gidişinin önüne geçmek için CHP olarak bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Ülkenin umudunun CHP olduğunun bilinci ile hareket etmeliyiz. Bu gerçekleri bir tek İl Başkanı M. Akif Gün görmemekte, liderlik ve tek adamlık anlayışı ile hareket ederek, Kütahya CHP’yi büyük bir hezimet ve tahribata taşınmaktadır. Bunu vebali ise sadece ve sadece Başkan Gün'ün omuzlarına yıkılacaktır" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile