Chp Tbmm Grup Toplantısı...(2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basılmamış kitabın toplatılmasıyla ilgili olarak, "Basılmamış bir eser suç unsuru olamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık‘ın basılmamış kitabının operasyon kapsamında toplatılmasıyla ilgili olarak, "Basılmamış daha eser niteliğine kavuşmamış nüshaları imha etmek bu hükümetin demokrasi kültüründe olan bir şey. Eğer buna demokrasi diyorlarsa, gazeteleri basacaksınız efendim bu kitap kimlere gönderilmiş. Basılmamış bir eser suç unsuru olmaz" diye konuştu.

12 Eylül döneminden sonra terör örgütü mensupları diye televizyonlara insanların çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Suç delilleri arasında kitaplar alınırdı. O kitapların çoğu piyasa satıyor. Bunların yaptığı ile 12 Eylül döneminde yapılanların ne farkı var? Hiçbir fark yok. Orada olağanüstü hal vardı. Şimdi de olağanüstü hal var. Buyurun erkekseniz konuşun bakalım. Erkekseniz işadamı olarak çıkın başınıza ne geleceğini görün" dedi.

Her kitabın basımından önce konunun uzmanlarına bir örneğinin gönderildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kitap yazarları bunu bilirler zaten. Siz bunu da anlamıyorsunuz imha ettiniz. Suç delili dosyasına konur. Delili karartmak suç değil midir ama yargı kararı var. Biz olağanüstü uygulamaları özgürlükleri sınırlayan uygulamaları ve demokrasinin önündeki engelleri kaldırılmasına talip olan bir siyasal partiyiz. Engelleri kaldıracağız, özgürlüğü getireceğiz 4. büyük devrimi yapacağız. CHP olarak bu ülkede

çağdaş demokrat bir Türkiye‘yi hep beraber ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan‘ın kitabın toplatılmasıyla ilgili olarak bunların yargının konusu olduğu yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Emniyet Genel Müdürlüğü kime bağlı yargıca mı bağlı? Avrupa Birliği yetkileri de bunu unutmasın" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin bir süre önce ulaşım zammı yaptığını ve STK‘ların da Danıştay‘a başvurması sonucunda zammın iptal edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Başbakan o zaman Danıştay‘a ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ni sen yönet kapısını da kilit vur‘ demişti. Sen hukuka aykırı karar alırsan biri de bunu görecektir. Yargı kararlarına saygı duymayan bir insanın kafasında toplu iğne ucu kadar demokrasi var mıdır? Düşünceye kelepçe takan bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile