CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu Açıklama Yaptı

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, Çaldağı'nda uygulanmak istenen madencilik yöntemine dünyanın hiçbir ülkesinde izin verilmediğini iddia ederek, buradaki maden şirketinin faaliyetinin durdurulması gerektiğini savundu.

Doğrucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaldağı'ndaki tesisleri devralan şirketin, uygulayacakları proje için ''dünyadan en iyi örnek'' diye Finlandiya'dan Talvivaara maden şirketini gösterdiğini, ancak Finlandiya'daki maden işletmesinin faaliyetinin durdurulduğunu söyledi.

Talvivaara maden işletmesinin faaliyetinin durdurulmasının Çaldağı'ndaki maden işletmesinin de kapatılmasına bir emsal teşkil ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yetkililerin artık bu işe dur deme zamanı gelmiştir. Dünyada hiçbir ülkede, hiçbir hükümetin izin vermediği böyle bir madenciliğe Türkiye'de neden hala göz yumuluyor- Dünyanın en bereketli topraklarını kaybetme pahasına böyle bir madenciliğe izin verilemez. Yaşanacak çevre katliamına sessiz kalınamaz. Çaldağı'ndaki maden şirketinin faaliyeti durdurulmalıdır.''

Muhabir: Erkan Şimşek / Halil Şahin

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile