CHP Ünye Kongresi Mahkemelik

CHP Ünye Kongresi Mahkemelik

CHP Ünye İlçe Teşkilatı Üyesi Doğan Gündoğdu, 21 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında ilçe başkanlığında yapılması gereken delege seçimlerinin yapılmayıp, delege listesinin masa başında hazırlanması iddiası ile ilçe yönetimi hakkında Ünye Sulh Hukuk Mahkemesi'ne "Kayyum" talebiyle dava açtı.

Gündoğdu, parti içinde gerekli itirazlarını yaptığını, ancak itirazlarının gerekçesiz reddedildiğini kaydetti. Doğan Gündoğdu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Buradan sizlerin aracılığıyla CHP'li üyelere seslenmek istiyorum. Bildiğiniz gibi 31 Mart 2012 tarihi, CHP Ünye İlçe Başkanlığı tarafından kongre günü olarak ilan edildi. Ancak bu kongre gününün bir de öncesi vardı. Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından kongre takvimi işletilmeye başlatılmıştı.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Ünye ilçemizde de, 21 Ocak - 19 Şubat tarihleri arasındaki zaman dilimi, kongremizde oy kullanacak delegelerin belirleneceği seçimlerin yapılması için ayrılan bir süreçti. Ancak her ne hikmetse CHP Ünye İlçe Başkanlığı bu delege seçimlerini yapmadı. Gerekli hazırlıkları ve duyuruları da yapmadı. Seçim için ayrılan 30 günlük süreyi de 3 güne indirdi. Bunlara rağmen rağmen oy kullanmak maksadıyla partiye gelen üyelere de oyları kullandırılmadı. Oy kullandırtmadıkları gibi gelen üyelerden de aidatları o anda alındı. Üyelere "Salt çoğunluk yok, seçimi yapamıyoruz." denildi. Oysaki CHP Kongre Yönetmeliği'nin 9. maddesinde 'Bu oylamaların yapılması için üçte bir çoğunluğun yeterli olduğu, hatta bu çoğunluğun da sağlanamadığı taktirde, ertesi güne ertelenip bu kez, seçimin katılanlarla yapılacağı hükmü' yer alıyordu. Bu yönetmelik maddesi, üyelerimizden, hatta yönetim kurulunun içinde de birçok arkadaştan gizlendi. Sonuç olarak delege listeleri, masa başında, kendileri tarafından belirlendi." dedi.

"TÜM GİRİŞİMLERİM VE İTİRAZLARIM GEREKÇESİZ OLARAK REDDEDİLDİ"Tüm girişimlerinin ve itirazlarının gerekçesiz olarak reddedildiğini belirten Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti. "Bütün bu süreç zarfında ben kişisel olarak, tüm itirazlarımı sözlü ve yazılı olarak yaptım. Özellikle yazılı olarak yaptığım itirazlar, hukuki öneme haiz dilekçelerdir. Hem Ünye İlçe Başkanlığına hem Ordu İl Başkanlığına yaptığım tüm itirazlar, çeşitli bahanelerle reddedildi. Bazen değerlendirmeye alınmadı, bazen gerekçesiz olarak reddedildi. Bizim burada yaptığımız mücadele tamamen, parti içi demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşması, hukuka uygun uygulamaların olması, anti demokratik uygulamaların olmaması yönündeydi. Ancak geldiğimiz noktada, parti içi hak arama, hukuk arama girişimlerinin son noktaya geldiğini, tıkandığını gördük. Artık yapabilecek birşeyimiz kalmıştı, o da; konuyu yargıya aksettirmekti. Bu çerçevede Ünye Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtım. Burada taleplerimiz CHP'nin Ünye İlçe Başkanı ve İlçe Sekreterinin inisiyatifinde 3 - 5 kişiyle belirledikleri delege listelerini kanunlara, tüzüklere, yönetmeliklere aykırı olarak oluşturmalarından kaynaklı, bu listelerin iptal edilmesi, ikinci olarak, arkadaşların güvenirliliklerini yitirdiklerinden kaynaklı yönetime kongreyi gerçekleştirmek üzere, kayyum heyeti atanması taleplerini içeriyordu. Kısacası, konuyu böyle özetleyebiliriz. Buradan CHP'nin sevgili üyelerine şunu da belirtmek istiyorum. Bu yaptığımız mücadele hiç bir şekilde kişisel bir menfaat ya da beklenti mücadelesi değildir. Tamamen demokrasi ve hukuk mücadelesidir. Bunu herkesin böyle bilmesini isterim. Ayrıca sevgili CHP'li üyelerin, sağduyularına da güveniyorum ve tüm hemşerilerime buradan saygılar sunuyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile