CHP Ve IYI Parti Milletvekili Aday Listeleri YSK'ye Teslim Edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve IYI Parti’den milletvekili adayi gösterilen isimler, genel baskanlarin onayinin ardindan Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi.

Son halini CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in verdigi milletvekili aday listesi, parti meclislerinin onayina sunuldu. Millet Ittifaki çatisi altinda yer alan CHP ve IYI Parti, kendi logolariyla ve listeleriyle seçime katilacak. DP, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarini CHP listelerinden gösterdi. Iki partinin milletvekili aday listeleri, YSK’ye teslim edildi.

CHP Istanbul Milletvekili Oguz Kaan Salici CHP listesini teslim etmesinin ardindan yaptigi konusmada, “Umariz hem partimize hem ittifakimiza hem de Türkiye’ye hayirli sonuçlar üretir bu seçim. Türkiye’nin demokrasi sürecinde eksiklikleri tamamlar, daha iyi bir yere gidisimizi saglar. Büyük degisimin önünü açar. Bugün güzel bir gün, umariz daha güzel günler görecegiz. Ittifak içerisinde girmis oldugumuz partiler dogal olarak bizim listelerimizden bizim logomuzla seçime girecekler. Onun için biz listelerimizde ittifak içerisinde bulundugumuz partilere yer verdik. Onun sayisini açiklamak su anda belki dogru olmaz. Farkli siyasi partilerden Millet Ittifaki ortakligini göstermek için beraber yürüdügümüzü göstermek için daha güçlü oldugumuz göstermek için beraber giriyoruz seçimlere. Bu da bize memnuniyet veriyor” dedi.

“CHP ile IYI parti is birligi yapiyor diyebiliriz”

IYI Parti ile de is birligi yapilan illerin oldugunu belirten Salici, “Onlarla da bazi seçim bölgelerinde is birligi yapiyoruz. Amacimiz parlamentoda çogunlugu saglayacak bir yapiyi kurabilmek. Az önce listeleri verdik. Bundan sonra da bazi yerlerde is birligi yapilabilir mi, onun olanaklarina da bakacagiz. Su an itibariyla 11 ilde IYI Parti’yle is birligi yapiyoruz. Onun disinda görüsmelerin ikinci turunda is birligi yaptigimiz birkaç il daha var. 15-16 civari ilde CHP ile IYI parti is birligi yapiyor diyebiliriz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile