'Chp Ve Mhp Muhalefet Etmemek İçin Yanlışlara Evet Diyor'

"Chp Ve Mhp Muhalefet Etmemek İçin Yanlışlara Evet Diyor"

AK Parti Mersin İl Genel Meclisi Grup Başkanı İbrahim Gül, CHP ve MHP gruplarının birbirlerine muhalefet etmemek için yanlış kararlara evet demek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

AK Parti Mersin İl Genel Meclisi Grup Başkanı İbrahim Gül, CHP ve MHP gruplarının birbirlerine muhalefet etmemek için yanlış kararlara evet demek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Gül, AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Hidayet Şeker ile Suphi Öner Öğretmenevinde basın toplantısı düzenledi.

KÖYDES projesi ile 500 köy için programladıkları hizmetlerin yüzde 85’ini tamamladıklarını ifade eden Gül, geri kalan hizmetlerin ise yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

İl Genel Meclisinde AK Parti-CHP koalisyonu bozulup MHP-CHP koalisyonu kurulduktan sonra yanlış kararlar alındığını öne süren Gül, alınan yanlış kararların Vali’den dönmeye başladığını kaydetti.

2009-2001 arasında Validen dönen bir tane bile karar bulunmazken son iki ayda 4 kararın geri döndüğünü vurgulayan Gül, “Dönme nedeni yetkilerinde olmayan kararların meclis tarafından alınmasıdır. MHP Grubu CHP’ye, CHP’de MHP grubunun kararlarına muhalefet etmeyip yanlışa evet demek zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ne sivrisinekle mücadele için tavsiye kararını destekledikleri halde önce teklif veren MHP’nin CHP’nin hayır demesi üzerine geri çekmek zorunda kaldığını iddia eden Gül, buna benzer örneklerin başka önergelerde de yaşandığını söyledi.

Valinin kullanmadığı Mercedes makam aracının satılıp bedelinin yatırımlara harcanması için daha önceden karar alındığını anlatan Gül, “Meclis Başkanının makam aracı olmasına rağmen CHP ve MHP Grup Başkanları bunun Mercedes olması için önerge veriyorlar. Bunlar köye hizmet etmeleri gerekirken kendilerine hizmet ediyorlar." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’yı da eleştiren Gül, program sonunda nükleer enerjinin gerekliliği konusunda slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile