CHP yeni bir 'zamazingo' bulmuştur

CHP yeni bir 'zamazingo' bulmuştur

Yenişafak Gazetesi Yazarı Salih Tuna, CHP'nin yeni bir 'Zamazingo' bulduğunu ifade ederek, "Benim adım Kemal diyordu, şimdi yeni CHP diyor. Yeni CHP'sinizde 6 okla çıkmıyor mu yani?" diye sordu.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Habertürk Gündem programına konuk olan Yenişafak Gazetesi Yazarı Salih Tuna, Başbakan Erdoğan'ın seçim beyannamesini değerlendirerek, CHP'nin vaatlerini eleştirdi

İlk olarak Habertürk muhabirinin sokak röportajını değerlendiren Tuna, "Sokakdaki vatandaşa sorulan bir soru vardı, 'oy kullanacak mısınız' diye. "Tabiki oy kullanacağım' dedi. Daha önce sorulduğunda, aslında kimseye oy vermek istemiyorum, lanet olsun gibi tepkilerle karşılaşıyorduk. Bu halkın parlamentoya, meclis'egösterdiği itibardır" ifadelerini kullandı.

Seçim beyannamesi ile ilgili ise Tuna, bunun, sonuçta bir yol haritası olduğunu ifade etti. 2023'ün sembolik bir anlamının da olduğunu söyleyen Tuna, "2023 Cumhuriyet'in 100'ncü yıl dönümüdür. Cumhuriyet kurulmuştur, artık istikbale ayık bir şeyler ortaya koymuştur. Bunların ufuk çizgilerini belirtme mahiyetinde ortaya bir şablon koymuştur, bir irade beyanı koymuştur. Bunun yanı sıra daha önce yaptıklarını sıklıkla aralara serpiştirmiştir ustalıkla. Ben herşeyimi planlı, programlı, uzun vadeli yapıyorum. Hiç bir şey bende doğaçlama değil. Benim adım Kemal ben bunu yaparım ya da Ahmet bunu yaparım değil. Ben dört yıllık 8 yıllık 12 yıllık periyotlar için de bir planlama yapıyorum. Benim hedefim bunlardır düşüncesinin bir yansıması bu" değerlendirmelerinde bulundu.

Seçim vaatleri ile ilgili de Tuna, "CHP yeni bir 'Zamazingo' bulmuştur" ifadesinde bulunarak şöyle devam etti:

"Çünkü daha önce benim adım Kemal diyordu, şimdi yeni CHP diyor. Yeni CHP'sinizde 6 okla çıkmıyor mu yani ? Hangi oklar var, hangi oklar yok? Ne yaptılar, nasıl değişmiş bilelim."

İNSANLARIN VAATLERDEN AĞZI YANDI

Bu ülkenin insanlarının vaatlerden ağzı yanmış insanlar olduğuna işaret eden Tuna, İki anahtar Tansu Çiller. Mazot 1TL olacak Cem Uzan. Kim ne veriyorsa beş katını vereceğim diyen Demirel ve ondan sonra gelen ekonomik krizler. Dolayısıyla 600 TL vereceğim, bilmem ne bunların bir karşılığı olmadığını halkta sokakta söylemiştir. Bunları da göz önünde bulundurmak istiyorum" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile