Chpli Kurmaylar Operasyonu Değerlendirdi

Chpli Kurmaylar Operasyonu Değerlendirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne sabah saatlerinde düzenlenen operasyon sonrasında İzmir`e gelen CHP`li kurmaylar kameralar karşısına geçerek operasyonu değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler, CHP`li belediyelerin organize suç örgütü olarak nitelendirilmesini reddettiklerini, Gökhan Günaydın ise CHP`nin kalbinin İzmir`de attığını operasyonun yatırım darbesi olduğunu söyledi.Sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi`nde ilçe belediye başkanları, parti meclis üyeleri arasında geçen hummalı fikir alış veriş sonrasında CHP`nin kurmayları kameralar karşısına geçerek operasyonu değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ile Gökhan Günaydın, partinin İzmir milletvekilleri operasyondan hükümeti sorumlu tutarak değerlendirme açıklaması yaptılar.

CHP`li Ayman, AK Parti`nin Türkiye`de olağanüstü bir hal uygulamaları ile iktidarlık sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Tekil memur suçlarından ibaret olabilecek soruşturmaların, organize terör suçları sınıfına sokulması başka türlü açıklanamaz. Belediyelerimizin organize suç örgütü olarak nitelenmesini şiddetle reddediyoruz. Biz, bugün Plan Bütçe Komisyonuna girdik. Turizm Bakanlığı`nın bütçesi konuşuluyordu. İzmir Milletvekilleri olarak Turizm Bakanlığı`nın bütçesini savunan söz de İzmirMilletvekilini protesto ettik. İzmir`de İzmirlilerin organize suç örgütü,çete mensubu yerine konduğunu kendisinin de bunun için uygun ortam hazırlamayı kendine yedirebildiğini söyledik. Bunu basın önünde yaptık. Genel Başkanımız ve tüm milletvekilleri bizlerin İzmir`e gönderilmesi gerekir kararını aldık. Haksız suçlamaların önünü almak için mücadelemize devam edeceğiz. Bizim görüşümüz odur ki, AK Parti ilan etmeden olağanüstü hal önlemleri ile çalışan diktatöryal bir iktidardır. Bu iktidarı ve onunuygulamalarını reddediyoruz. Hizçbir zaman kabul etmeyeceğimizi İzmir halkına huzurunuzda belirtiyoruz." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ise Başkan Kocaoğlu Expo`yu İzmir`e getirebilmek için Paris`te çalışırken birilerinin Büyükşehir Belediyesine baskın yapmakta bir sakınca görmediklerini söyledi

Bunun İzmir`i çalıştırmama, İzmir`in yatırımlarına engel olma ve İzmir`in siyasi iradesine karşı koyma yönünde AK Parti`nin kamu yararına olmayan açıklamasını ele verdiğini anlatan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 Ocak 2011 tarihinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi`nde 52 vergi denetmeni, 5 sayıştay denetçisi, 2 Mülkiye müfettişi ve özel yetkili savcının görevlendirdiği 20`den fazla bilirkişi İzmir Büyükşehir Belediyesi`nde acaba ne bulabiliriz` diye araştırma yapıyor. İçişleri Bakanlığı`nın biridari vesayet yetkisi vardır. Eğer bu yetki çerçevesinde haklı bir denetim yapıyorlarsa buna kimsenin itirazı olamaz. Yalnızca sorumuz şudur: `İzmir`de 80`nin üzerinde denetçi görev yaparken, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Sakarya`da kaç denetçi çalışıyor?` İçişleri Bakanlığı anayasanın verdiği idarei vesayet yetkisini CHP`nin kalesi nitelendirdiği İzmir`i zayıflatmak için bir çalışma alanı olarak görmektedirler. CHP buna teslim olmayacaktır." Zamanlamanın çok açık olduğunu anlatan Günaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Yalnızca EXPO engellenmeye çalışılmıyor. Çünkü, Büyükşehir Belediye Başkanı EXPO için Paris`te bulunuyor. Bu operasyonlar 1 hafta sonra olsaydı acaba ne değişirdi? Bunun zamanlaması İzmir`e çekilmesi gereken yatırımlara karşı AK Parti`nin müdahalesidir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile